Un Barça grandiós passa per sobre del Manchester United (2-0) i aixeca la seva tercera Champions

El Barça ha guanyat la tercera Copa d'Europa de la seva història. I ho ha fet de la millor manera possible: amb bon futbol i joc ofensiu, el segell que Guardiola ha donat a aquest equip. Els blaugrana van passar per sobre del Manchester United i van guanyar per 2-0 la final disputada a Roma. Eto'o, en el minut 10, i Messi, en el 70, van ser els autors dels gols del Barça. El somni del triplet ja és un fet. Copa, Lliga i Champions. Una temporada per emmarcar que passarà a la història del futbol.

Guardiola va apostar finalment per Sylvinho per cobrir el lateral esquerre. Touré i Piqué van repetir com a parella de centrals i Puyol va ocupar la banda dreta de la defensa. L'inici del partit va ser dominat pel Manchester United. Tal com va assegurar en la prèvia Sir Alex Ferguson, els diables vermells van sortir a l'atac, i en els primers vuit minuts Cristiano Ronaldo va rematar fins a tres vegades amb perill.

Eto'o recupera l'olfacte

Però el domini del Manchester United es va tallar en sec quan Eto'o, després d'una bona jugada individual, va superar Van der Sar amb un xut fort i amb la puntera que va significar l'1-0. El camerunès va recuperar l'olfacte golejador que semblava haver perdut en les últimes setmanes en el moment oportú. El gol va donar confiança al Barça, que va recuperar el control de la pilota i va mostrar el seu millor joc. Xavi es va carregar l'equip a l'esquena i va començar a manar. Els de Guardiola van tocar a plaer i els anglesos només podien córrer rere la pilota.

El Barça fa ballar el Manchester United

La segona part va ser un espectacle que es recordarà molts anys. El conjunt català va ser l'amo i senyor del partit i va disposar d'un grapat d'ocasions claríssimes de gol. En el minut 48, Henry, que es va notar que no estava del tot recuperat de la lesió, va fer una jugada brillant, però el seu xut es va estavellar al cos de Van der Sar. Quatre minuts després, Xavi va xutar una falta al pal des de la frontal.

Messi hi posa la rúbrica

Ferguson va fer entrar tota l'artilleria. Tévez i Berbatov van provar de crear perill, però el partit era blaugrana. El gol de la tranquil·litat va arribar en el minut 70. Xavi, el jugador del matx, va fer una centrada perfecta que Messi va rematar de cap per sobre de Van der Sar. Premi just als mèrits fets per l'equip. Fins al final del partit, impotència del Manchester United i més ocasions del Barça. El "Pep Team" va segellar una temporada impecable amb una final guanyada a base de bon joc. Un cant al futbol que significa la tercera Copa d'Europa de la història del Barça.