BARÇA

Gavi, vist pels seus entrenadors i companys a la Masia

És una de les poques notícies positives de la temporada al Barça. En parlem amb Carles Martínez i Francesc Xavier Garcia Pimienta, dos dels entrenadors que va tenir a la base del Barça, i amb Adrià Capdevila, company de l'andalús a la Masia

Francesc LatorreActualitzat

Pablo Páez Gavira, Gavi. Un dels noms propis de la temporada al Barça. Un dels pocs rajos de llums en l'esperança dels culers en una campanya que de moment ha començat amb molta foscor. Koeman ha apostat per ell i l'andalús, que només té 17 anys, ha respost amb actuacions de molta qualitat.

Tanta, que Luis Enrique ja l'ha convocat amb la selecció absoluta espanyola. Una trajectòria meteòrica que analitzem amb Carles Martinez, que en va ser l'entrenador en la seva època a l'infantil blaugrana

Com que residia a la Masia, el vèiem cada dia. Venia a veure entrenaments dels altres equips. Estava sempre amb la pilota als peus. Ja es veia que seria diferent. Veies que era un nano dels que falten ara, un nano de carrer. Després vaig tenir la sort d'entrenar-lo i veure'n aquesta qualitat. Té la capacitat de sortir de situacions impossibles, de situacions límit. Amb un toc, amb un barret, amb una acció de màgia se'n sortia. Té molta capacitat per jugar a un toc, per inventar. En definitiva, és d'aquells que quan el veus per primer cop ja veus que és completament diferent.

Carles Martinez, exentrenador de Gavi durant l'entrevista de TV3

Martínez també en destaca el caràcter competitiu i la capacitat de sacrifici en defensa

És molt competitiu. I això fa que sempre aparegui en els moments importants. A nivell defensiu sempre és el primer a iniciar la pressió. Vol arribar a l'àrea sí o sí per rematar abans que el defensor. Tot i que és baixet, a la base ha fet molts gols de cap i d'estratègia arribant de la segona línia. Per què? Perquè té aquesta ambició, i això no tothom ho té. De fet, ho vam haver de treballar perquè alguna vegada s'havia barallat amb algun company a l'entrenament per la disputa d'una pilota. Això ho vam treballar, però no li podíem treure aquestes ganes de competir. Potser és l'únic punt en què ha de millorar una mica, perquè estem veient aquests dies que li ensenyen massa targetes grogues. Però ho té tot. Talent, gana, qualitat... Pot ser un nou Iniesta? Pot ser. Les condicions, les té totes.

A Francesc Xavier Garcia Pimienta no li va tremolar el pols a l'hora de fer-lo debutar amb el Barça B amb només 16 anys.

Abans no havia cremat etapes al futbol base, però en el moment que fa el salt del cadet A al juvenil A ja se li comença a veure aquesta diferència que abans potser només s'intuïa. Es veu que el juvenil li queda petit i comença a venir a entrenar molts dies amb nosaltres. Ja allí mostrava una qualitat i un caràcter enormes, i vam veure que, si no passava res, en Gavi tenia fusta del primer equip.

Per Garcia Pimienta, Gavi, que va arribar amb 11 anys procedent del Betis, és ADN Barça en estat pur.

Té un ADN Barça molt clar. Entén molt bé el joc. Es perfila molt bé, és competitiu, sap adaptar-se a diferents posicions, com s'esta veient al primer equip, amb el qual cau moltes estones a la banda. Interpreta molt bé, sap caure cap a dins quan convé. Té arribada, té última passada i és generós en l'esforç. Té la competitivitat que reclama el migcamp d'un equip com el Barça.

Al juvenil de la Damm hi trobem cedit pel Barça un dels jugadors que més partits ha jugat amb Gavi a la base del Barça. Es tracta d'Adrià Capdevila, gens sorprès per la manera en què Gavi està rendint al primer equip.

No m'ha sorprès gens. Ja m'ho esperava, d'ell. Perquè des de sempre ha mostrat un caràcter fortíssim. Té molta ambició. Crec que el fet que l'equip no estigui tan bé l'ha fet créixer encara més, perquè té una personalitat increïble. Al camp no es cansa mai. Ataca, defensa, sempre la vol... Jo estic molt content per ell. Hem compartit moltes coses i m'alegro que li vagi així de bé. Està preparat per a això i per al que vindrà. I ara continua sent amb nosaltres igual que abans. No ha canviat. És un noi molt bromista.

 

Martínez, Garcia Pimienta i Capdevila coincideixen en el diagnòstic: Gavi ho té tot per triomfar al primer equip del Barça.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut