Rudy Fernández, en una imatge d'arxiu (acb Photo / VICTOR SALGADO)

Final boig al Palau i victòria del Madrid per assegurar-se el liderat (85-87)

Segona victòria del Madrid dels sis clàssics basquetbolístics de la temporada. Els blancs, amb uns portentosos Garuba i Vukcevic i amb encert triplista, han estat millors. Però han estat a punt d'emportar-se un seriós disgust amb el xou final de Higgins i Mirotic.

Xevi BardoletActualitzat

Abans del partit hi ha hagut minut de silenci en memòria de Miguelito López Abril, exbase del Barça, Manresa i Joventut, i d'Enric Piquet, president de la Federació Catalana de Bàsquet durant més de 25 anys. Pau Gasol ha tornat a sortir de titular en el seu primer clàssic des del 22 de juny del 2001. I no ha pogut amb Tavares, que l'ha superat també en l'atac, tot i que hem pogut sentir Jasikevicius dient-li al de Sant Boi "deixa-li lliure el costat esquerre, no et superarà". Això sí, el de Cap Verd ha hagut d'anar a la banqueta per dues faltes personals.

Pau Gasol no ha pogut destacar en el seu segon partit (EFE)

Els blaugranes han necesistat 3 minuts i mig per fer la primera cistella, mentre que el Madrid es mostrava més còmode al ritmte de Laprovittola. Calathes i Rolands Smits evitaven que els de Laso s'escapessin, fet que ha succeït en el segon quart. Tres triples seguits, dos de Rudy Fernández i un del júnior Vukcevic, han posat els blancs 14 a sobre. Kuric ha sortit al rescat, amb dos triples, però les 10 pèrdues de pilota condemnaven el Barça. 33-42 al descans.

Tot i que Abalde ha tornat dels vestidors entonat, bones notícies pel Barça en la represa. La tercera i quarta falta de Tavares, i l'aparició de Mirotic; 0 punts en la primera part, 8 seguits en un sospir. El montenegrí i la defensa, claus pel 12 a 2 que ha deixat el Madrid amb avantatges de mínims. Calathes i Higgins també produïen, però el Madrid ha respòs amb molts elements. Rudy Fernández ha jugat un dels seus millors partits del curs, Fabian Caseur ha estat l'home de l'últim quart i Llull ha clavat un triple dels seus. Molts triples blancs i el més regular, Usman Garuba. Omnipresent el del planter blanc en un dia de màxima exigència.

El Barça ha aconseguit posar-se a 4 i ha arribat la bogeria dels dos últims minuts. Un triple de Vukcevic -l'altre jove del dia- ha semblat certificar una victòria que tancava la lluita per fer-se amb la fase regular. Però l'endormiscada dels de Laso ha donat una última oportunitat als locals. Triplàs de Mirotic per tornar a 4, triplàs de Higgins per posar-se a 1, i en el següent atac, triplàs de Mirotic per donar el primer avantatge al Barça. Però quedaven 7 segons. I Laprovittola s'ha lluït en la penúltima jugada. Esplèndid 2+1. Ens els 4 segons restants, Higgins s'ha menjat el rellotge.