Fórmula 1

Fernando Alonso pot rodar més de 30 voltes amb el McLaren en una jornada dominada pel Sauber de Felipe Nasr

El pilot asturià ha pogut completar per fi un dia normal d'assajos tot i que una fuita d'aigua en el motor l'ha fet acabar els tests abans d'hora. El millor temps l'ha fet el brasiler de Sauber Felipe Nasr.

Actualitzat

Fernando Alonso ha pogut, per fi, donar més de 30 voltes al circuit de Jerez. L'equip McLaren ha canviat el cablejat del motor Honda que ahir va pilotar Jenson Button i el monoplaça ha pogut rodar normalment amb el motor en bones condicions. Hi havia aigua a la pista perquè havia plogut durant la nit, i s'anava eixugant a poc a poc. Alonso donava bones indicacions als seus enginyers sobre les reaccions del cotxe, però al final ha rebut l'ordre d'aturar-se. Els tècnics d'Honda havien detectat una fuita d'aigua en alguna part del motor i l'han fet aturar. Com que no hi havia temps per dur a terme la comprovació i la reparació, han decidit donar per acabada la jornada, de manera que Alonso ja no ha pilotat més.

El pilot asturià no ha pogut, doncs, fer comparacions amb els rivals sobre el comportament del cotxe sobre pista eixuta. Curiosament els millors temps de la jornada l'han fet pilots amb motor Ferrari. Com se sap, la FIA ha permès alguns canvis en la configuració dels motors, i la marca italiana sembla haver millorat el de la passada temporada, que era la part més feble del monoplaça. Felipe Nasr, amb Sauber, ha fet el millor temps de la jornada i Kimi Räikkönen ha estat segon. El més regular ha estat, però, Nico Rosberg, que amb el seu Mercedes ha estat capaç de fer 151 voltes. Tot i això ha tingut alguns problemes de fiabilitat i fins i tot ha provocat una bandera vermella perquè l'han hagut d'anar a buscar. Segons el pilot alemany, ha estat un problema amb la bomba de gasolina.

Més greus han estat els problemes de Daniel Ricciardo, que avui pilotava el Red Bull, ja que li han hagut de canviar el motor Renault i no ha pogut rodar més. Carlos Sainz Jr., amb el Toro Rosso amb motor Renault, ha estat un dels pilots que ha fet més voltes, i no ha comès errades importants. El pilot madrileny ha demostrat tenir un estil consistent.

Els temps de la jornada:

1. Felipe Nasr (BRA)      Sauber     1:21.545 (108 voltes)
2. Kimi Räikkönen (FIN)   Ferrari    1:21.750 (92 v.)
3. Nico Rosberg (ALE)     Mercedes   1:21.982 (151 v.)
4. Felipe Massa (BRA)     Williams   1:22.276 (71 v.)
5. Pastor Maldonado (VEN) Lotus      1:22.713 (96 v.)
6. Carlos Sainz (ESP)     Toro Rosso 1:23.187 (136 v.)
7. Daniel Ricciardo (AUS)  Red Bull   1:23.901 (48 v.)
8. Fernando Alonso (ESP)   McLaren    1:35.553 (32 v.).

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut