Ester Ledecka fa història a PyeongChang (EFE)
Jocs Olímpics

Ester Ledecka fa història i guanya l'or en dos esports diferents en els Jocs Olímpics de PyeongChang

L'esquiadora txeca s'ha convertit en la primera de la història a capturar l'or olímpic en dos esports diferents en els mateixos Jocs

Actualitzat

La txeca Ester Ledecka, que ja havia guanyat el supergegant d'esquí alpí en els Jocs de PyeongChang, ha fet història aquest dissabte capturant un altre or i en un altre esport diferent, concretament en el gegant paral·lel d'snowboard, disputat al Phoenix Park de Corea del Sud.

Ledecka, nascuda a Praga fa 22 anys, s'ha convertit en la primera de la història en capturar l'or olímpic en dos esports diferents en els mateixos Jocs. Ledecka ha derrotat a la final a l'alemanya Selina Jörg, que s'ha penjat la medalla de plata.

Ledecka ja havia cridat poderosament l'atenció, l'any passat, en què, després d'aconseguir ficar-se en el 'top 30' en tres disciplines diferents (descens, supergegant i combinada) en els mundials d'esquí alpí de St. Moritz (Suïssa), es va presentar com a gran favorita en els de snowbard que va organitzar l'estació de Sierra Nevada, a Granada.

En el mateix escenari de la gesta de Ledecka, també s'ha embutxacat l'or olímpic en la mateixa disciplina el suís Nevin Galmarini, que ha derrotat a la final el sud-coreà Sangho Lee. El bronze ha estat per a l'eslovè Zan Kosir.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut