Morata celebra un dels seus dos gols contra Malta (Reuters)
Futbol internacional

Espanya tomba la dèbil Malta amb un doblet de Morata (0-2)

Dos gols del davanter de l'Atlètic de Madrid han donat un triomf sense brillantor a la selecció espanyola contra una de les ventafocs del grup F

David CarballoActualitzat

25 anys després de l'històric 12 a 1 al Benito Villamarín de Sevilla, Espanya i Malta s'ha tornat a veure les cares en un partit de classificació per a l'Eurocopa 2020. En aquesta ocasió, la selecció espanyola s'ha tornat a imposar en territori maltès però per un resultat molt menys contundent que l'última vegada. Un doblet d'Álvaro Morata ha tombat la resistència de la dèbil selecció maltesa i ha donat el triomf al combinat espanyol.

Amb l'absència de Luis Enrique per motius familiars, el seu ajudant Robert Moreno ha estat l'encarregat de dirigir des de la banqueta una seleccció espanyola que ha presentat un onze titular revolucionari amb vuit canvis respecte l'equip que va sumar una patida victòria contra Noruega. Només el blaugrana Sergi Roberto i l'espanyolista Mario Hermoso han sortit d'inici mentre que Sergio Busquets i Jordi Alba han tingut descans.

El duel ha seguit el guió previst, domini espanyol davant un rival tancat a la seva àrea i que ha intentat sorprendre en algun ràpid contraatac. A Espanya li ha costat traduir la seva iniciativa en ocasions de perill fins que en el minut 30, Álvaro Morata ha obert la llauna amb una rematada que Bonnello, el fill del porter que va encaixar 12 gols al 1983, no ha encertat a desviar.

En la represa, Espanya ha continuat atacant i no ha estat fins al minut 73 quan de nou Morata, amb un cop de cap després d'una precisa centrada de Jesús Navas, ha fet la sentència definitiva. Amb aquesta victòria sense brillantor, la selecció espanyola suma dues victòries en dues jornades i se situa líder del grup F amb sis punts.