Jocs Mediterranis

Espanya supera Itàlia i es penja l'or a la final de waterpolo femení (9-8)

El combinat espanyol, amb una destacada majoria de jugadores catalanes, han aconseguit doblegar les italianes

La selecció espanyola de waterpolo femení ha superat Itàlia en la final dels Jocs Mediterranis per un ajustat 9-8. Itàlia s'ha avançat en el marcador però Judith Forca ha fet l'empat a 1; llavors Garibotti ha tornat a fer diana, però Paula Leitón ha respost igualant el marcador 2-2, resultat amb el qual s'ha acabat el primer quart. Només començar el segon període, Anni Espar ha posat al davant la selecció espanyola per primer cop en el partit i Mati Ortiz s'ha encarregat d'eixamplar l'avantatge (4-2) just abans de la mitja part.

A la represa, Itàlia ha escurçat distàncies amb un gol de Bianconi, però Paula Leitón ha replicat perforant la porteria. Marta Bach ha posat al davant el conjunt espanyol amb una renda de tres dianes (6-3).  Emmolo ha donat aire a l'equip italià (6-4) però Bea Ortiz i Anni Espar, de nou, han marcat i s'han posat a quatre gols (8-4). Avegno ha escurçat distàncies just abans del final del tercer quart (8-5).

En el darrer temps, el conjunt italià ho ha donat tot per esgarrapar el que semblava una victòria assegurada per a Espanya i gairebé ho aconsegueixen: a poc més d'un minut per al final del partit han arribat a plantar-se amb un 9-8 en el marcador, però les noies de Miki Oca han sabut mantenir el cap fred i s'han acabat emportant la medalla d'or.