Handbol

Espanya s'imposa a Bielorússia i certifica la classificació per a les semifinals de l'Europeu (28-37)

L'equip de Jordi Ribera ha dominat clarament el seu rival i es jugarà aquest la primera posició de grup contra Croàcia

Miquel RibasActualitzat

Tot i que encara falta un partit del Grup 1, la selecció espanyola d'handbol s'ha classificat per jugar les semifinals del Campionat d'Europa. L'equip de Jordi Ribera ha assolit la classificació després d'encadenar la quarta victòria consecutiva enfront Bielorússia per 28 a 37. El conjunt espanyol ha començat al ralentí, però en cap moment ha deixat la iniciativa del joc al seu rival. En els primers 30 minuts s'han succeït nombrosos empats i diferències a favor de les dues seleccions. En aquest període el més encertat de cara a porteria ha estat Ferran Solé amb 7 gols, quatre de penal.

En la segona meitat, el panorama del joc ha canviat totalment. La defensa espanyola i i les accions a contracop han estat determinants per desarmar Bielorússia. Ángel Fernández, amb set gols, i Aleix Gómez, amb cinc, han posat la directa. A més a més, al darrera el porter blaugrana Gonzalo Pérez de Vargas ha fet un recitat de parades. 15 aturades en total davant la desesperació de la primera línia de Bielorússia. La diferència en el marcador s'ha anat ampliant paulatinament fins a un màxim de 10 gols amb un joc molt vistós. La diferència final ha estat de 9 gols, 28 a 37. La selecció espanyola té més a prop el seu objectiu, que no és altre que revalidar el títol de campiona d'Europa. De moment ja està en semifinals i dimecres es jugarà la primera plaça de grup contra Croàcia.