Mundial 2022

Espanya, "penalitzada" pels 11 metres una altra vegada

La selecció espanyola ha esdevingut el combinat que més tandes de penals ha perdut en la història dels Mundials. Quatre de cinc

Redacció Esport3Actualitzat

La selecció espanyola ha caigut en diverses oportunitats en Eurocopes i Mundials a les tandes de penals, però també ha sobreviscut gràcies a elles en alguns campionats. Amb Iker Casillas, l'equip nacional va guanyar pràcticament totes les tandes de penals que va disputar. Sense ell, només n'ha superat una. Així ho expliquen les dades.

Als Mundials, Espanya ha disputat un total de cinc tandes de penals i només en una ocasió (contra Irlanda el 2002) es va classificar per a la següent ronda. Aquest cop no han tingut la mateixa sort. 

Aturada del Marroc als penals
Aturada del Marroc als penals (Reuters)

Només quatre porters espanyols han disputat una tanda de penals amb l'absoluta: Andoni Zubizarreta, Iker Casillas, David De Gea i Unai Simón: amb Zubizarreta, Espanya va perdre les dues que va disputar; amb Casillas, Espanya va guanyar quatre de les cinc que va disputar; amb De Gea va perdre l'única que va disputar, i amb Unai Simón en va guanyar una i en va perdre una altra.

Tot i que al món del futbol és habitual sentir que la victòria de penals depèn de l'atzar, Luis Enrique ja havia avisat abans del partit: 

"Els penals no són una loteria. El guanyador és qui té millor porter o qui millor domina els nervis dels seus llançadors." 

 

Luis Enrique ja ho tenia previst

Tenint presents aquests factors, el tècnic espanyol ha deixat clar que els tres primers jugadors que han tirat els havia escollit ell, i els altres els jugadors. Però l'estratègia no ha funcionat i els penals han estat nefastos per als interessos espanyols: Sarabia, teòric especialista, ha xutat al pal; el valencià també del PSG Carlos Soler ha errat també el llançament i Bono li ha endevinat la intenció; i el final ha estat un miratge perquè Sergi Busquets també ha fallat el seu. Els tres jugadors que Luis Enrique havia decidit que tiressin els tres primers penals, els han fallat. 
 

La decepció de Luis Enrique al Mundial
La decepció de Luis Enrique al Mundial (Reuters)
ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut