Ciclisme

Es confirmen dos nous casos de dopatge de ciclistes amb paper destacat durant l'últim Tour

Fa més de dos mesos que es va acabar el Tour de França però ara s'han tornat a conèixer dos casos més de dòping a la ronda gal·la. S'ha confirmat que Leonardo Piepoli va donar positiu -per EPO de tercera generació- en dues etapes del Tour i ha acabat seguint l'estela de la vergonya del seu company d'equip, Riccardo Riccò. L'escàndol, però, no s'atura aquí, perquè segons ha confirmat l'equip Gerolsteiner, el seu corredor Stefan Schumacher, que va guanyar dues contrarellotges en l'últim Tour, també va donar positiu.

Actualitzat

Piepoli, de 37 anys, estava sota sospita des que el Saunier Duval el va expulsar del Tour per incompliment del codi ètic i pocs dies després d'haver guanyat a Hautacam. Com Riccò, Piepoli també va donar positiu per EPO de tercera generació en un control fet els dies previs abans de la ronda francesa, a Brest, i també en un control corresponent a la vuitena etapa, amb final a Tolosa.

Els seus nivells sanguinis havien despertat les sospites de l'Associació Francesa de la Lluita contra el Dòping i el seguiment que se'n va fer va ser concloent.

El que és segur és que encara no s'ha fet net del tot. Per això, a Espanya, la fiscalia ha interposat un recurs d'apel·lació per poder reobrir l'"operació port", l'escàndol de dopatge més gran de la història de l'esport.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut