Copa del Rei

L'Espanyol, eliminat de la Copa a Mallorca (2-1)

Els de Vicente Moreno, massa precipitats, cauen després d'encaixar dos gols a pilota parada

Oriol VidalActualitzat

Il·lusió efímera. Les ganes de l'Espanyol per ser als quarts de final de la Copa han quedat desactivades a Palma, en un altre partit fluix fora de casa. Ha tornat Diego López i Darder en un onze amb les altres novetats d'Óscar Gil i Dimata. El belga no ha tingut cap pes en el partit, però l'Espanyol ha pogut provar Leo Román en tres xuts: d'Aleix Vidal (minut 3), Pedrosa (al quart d'hora) i, sobretot, Raúl de Tomás, amb un impressionant xut a la mitja hora que ha fregat el travesser. En general, però, els periquitos han abusat del futbol precipitat per compensar la pressió del Mallorca. L'equip de Luis García Plaza venia de tres derrotes seguides a la Lliga, però ha imposat el seu pla de joc. Als 32 minuts, una falta a la frontal de Sergi Gómez a Amath, que potser estava en fora de joc, ha servit perquè Take Kubo batés Diego amb una forta rosca a mitja alçada. De nou, les emergències fora de casa, a 45 minuts de l'eliminació.

Melendo ha hagut de reaparèixer després de tres partits sense minuts. El seu efecte gairebé ha estat immediat amb una contra en què RDT ha fregat el pal. Pitjor ha estat Keidi Bare en el 57, desaprofitant també des de la frontal una mala cessió de Román a Salva Sevilla. També ha fallat l'Espanyol a la sortida de forma immediata, però Amath ha xutat a mans de Diego López. Però no ha perdonat el Mallorca a l'hora de partit: Abdón Prats ha rematat creuat entre els defensors blanc-i-blaus un córner servit per Sevilla: 2 a 0, contra les cordes. Però tot seguit ha arribat l'esperança: Darder ha servit una falta lateral i Puado, eludint el fora de joc, ha controlat molt bé i ha ajustat la pilota al pal. El VAR ha trigat quatre minuts per validar una posició legal anul·lada per Jaime Latre. Moreno ha posat en acció Morlanes i Morón, però l'ocasió més clara fins al final l'ha tinguda el Mallorca, amb un xut massa alt de Kang-In Lee. Adeu a la Copa just després de perdre a casa contra l'Elx: la reacció serà inajornable a Cadis, en el pròxim partit de Lliga.