La imatge del petó de Luis Rubiales a Jennifer Hermoso
La imatge del petó de Luis Rubiales a Jennifer Hermoso

D'abús de poder a possible delicte: allau de crítiques al petó forçat de Rubiales a Hermoso

La mateixa Federació Espanyola de Futbol considera "violència sexual" fer "petons a la força" en el seu protocol contra les agressions

Actualitzat

El president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, ha tacat la celebració de la selecció espanyola després de guanyar el Mundial de futbol a Sydney fent un petó forçat als llavis de Jennifer Hermoso:


Als vestidors, en plena celebració, la jugadora ha vist el vídeo del petó i hi ha reaccionat dient: "No m'ha agradat, però i què havia de fer?".


La ministra d'Igualtat en funcions, Irene Montero, ha assenyalat que fer un petó sense consentiment "és una forma de violència sexual que les dones patim de manera quotidiana":


La reacció del president de la Federació Espanyola ha estat dir, en una entrevista a Ràdio Marca, que "a tot arreu hi ha idiotes":


Alguns usuaris s'han fixat en un altre detall: Rubiales ha celebrat la victòria de les espanyoles tocant-se els testicles:

 

Els "petons a la força" són "violència sexual", segons la mateixa RFEF

Curiosament, el protocol d'actuació en cas de violència o assetjament sexual de la federació que Rubiales representa inclou explícitament "fer petons a la força" a la llista d'actituds que s'ha de considerar justament això, violència sexual.

La llei de l'esport, a la disposició final primera, també hi fa referència i és per això que el sociòleg David Moscoso, responsable del programa d'esports de Sumar, creu que el mateix govern espanyol, a través del Consell Superior de l'Esport, hauria d'investigar el que ha passat a Sydney.


La professora de Comunicació de la UOC Ana Bernal Triviño, experta en violència masclista, ha demanat no "treure pes ni responsabilitat" al petó forçat de Rubiales.


I la periodista Anaïs López Gómez hi ha afegit que espera que tingui conseqüències.

 

Crítiques als titulars d'alguns diaris

La interpretació que han fet alguns mitjans de comunicació del que ha passat al pòdium del Mundial també ha provocat moltes crítiques a les xarxes. Alguns diaris han descrit l'escena com a "amorosa" o "efusiva", en lloc de considerar-la un petó per la força i una agressió.

També ha estat molt qüestionat aquest muntatge del diari As, que compara el petó de Rubiales a Hermoso amb el que va fer el porter Iker Casillas a la periodista Sara Carbonero després de guanyar el Mundial masculí el 2010.


L'assumpte ha arribat fins i tot a la premsa internacional. El diari francès L'Equipe ha qualificat el gest de Rubiales de "petó forçat".

ARXIVAT A:
Violència masclistaMasclisme Mundial Femení
Anar al contingut