Pedro Sánchez ha olgut destacar l'èxit de les jugadores de la selecció femenina de futbol després de rebre-les al palau de la Moncloa (EFE)

Sánchez veu les disculpes de Rubiales "insuficients i inadequades" i li demana "més passos"

Pel cap de l'executiu, les disculpes del president de la Federació Espanyola de Futbol "no són suficients ni adequades"

Actualitzat

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha titllat de "gest innaceptable" l'actitud del president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, pel petó forçat que va fer a la jugadora Jennifer Hermoso després que les futbolistes de la selecció espanyola guanyessin el Mundial de futbol a Sydney.

Pel cap de l'executiu, les seves disculpes "no són suficients ni adequades" i ha de continuar, ha dit, "fent més passos per un comportament que vam veure tots" i que "demostra que al nostre país encara queda molt camí per recórrer" pel que fa a la igualtat entre homes i dones.

En qualsevol cas, Pedro Sánchez, que ha recordat que l'estructura de la Federació Espanyola de Futbol no depèn del govern espanyol sinó dels seus associats, ha volgut destacar l'èxit de les jugadores.

"L'èxit d'unes jugadores campiones del món demostra que tenim unes grans esportistes en l'esport femení del país."

Pedro Sánchez ha comparegut en roda de premsa després de reunir-se amb el rei per la investidura. Una trobada precedida per la rebuda al palau de La Moncloa aquest dimarts de la selecció femenina de futbol.

Pedro Sánchez ha rebut al palau de la Moncloa a la selecció femenina de futbol (EFE)

El govern espanyol ja s'havia posicionat en contra de l'actitud de Rubiales durant la celebració del Mundial. Miquel Iceta, ministre de Cultura i Esports en funcions, va manifestar que el president de la Federació Espanyola de Futbol, havia de demanar disculpes i donar explicacions per un fet que també va titllar d'"inacceptable". La ministra d'Igualtat en funcions, Irene Montero, també va declarar en un missatge a Twitter que el petó de Rubiales a Hermoso era "una forma de violència sexual".

 

ARXIVAT A:
EsportsIgualtat de gènere
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut