Futbol

El món del futbol acorrala Rubiales: retirades i fortes crítiques

Borja Iglesias és un dels futbolistes que estan en contra de l'actuació de Rubiales i fins i tot ha anunciat que abandona la selecció fins que la situació no canviï

Redacció Esport3Actualitzat

Les paraules de Rubiales en una assemblea en què ha passat gairebé de botxí a víctima pel cas del petó a Jennifer Hermoso pràcticament només han convençut els assistents a l'assemblea.

El primer jugador del Barça que s'ha pronunciat contra Rubiales ha estat el capità Sergi Roberto:


Andrés Iniesta ha fet una piulada també aquest dissabte en què sentencia que situacions com aquesta no es poden tolerar:


Borja Iglesias, el més contundent

Borja Iglesias, en un fil a X (abans Twitter), ha anunciat que deixa la selecció fins que aquestes situacions no canviïn i admet que li sembla lamentable que el focus de la pressió es continuï posant en Jennifer Hermoso:

El seu company al Betis i ex del Barça Héctor Bellerín s'ha mostrat contundent també a les stories del seu Instagram. Titlla d'"autèntica vergonya el que està passant" i defensa que "el masclisme no hauria de tenir lloc en aquest sistema". També parla de "vulgaritat", de "tergiversar les claracions de la víctima" i de culpabilitzar-la. Bellerín va més enllà i acusa Rubiales de ser un manipulador.

 

El president de LaLiga, Javier Tebas, ha estat un dels primers a reaccionar. La seva crítica a Rubiales també ha estat una de les més violentes verbalment:


L'exporter de la selecció i del Reial Madrid Iker Casillas també ha criticat Rubiales però d'una manera molt breu, tot i que igualment contundent:


Un altre porter, en aquest cas David de Gea, ha anat més enllà:


Els clubs també reaccionen

El Barça ha publicat un comunicat en què titlla d'"impròpia" i "lamentable" l'actuació de Rubiales, però no demana la seva dimissió. Considera impròpia l'actuació de Rubiales i destaca que les explicacions d'avui del president de la Federació han estat suficients per als membres presents a l'assamblea que tenien la potestat de ratificar-lo en el càrrec.


L'Espanyol, en canvi, ha estat molt més contundent i ha demanat el cessament de Rubiales. El club ha volgut mostrar la seva "condemna i rebuig per la manera de procedir del màxim càrrec executiu de l'RFEF, així com les seves explicacions i declaracions efectuades aquest divendres".

I el Valladolid també ha anat en la mateixa línia.

El Reial Madrid ha emès un comunicat aquesta tarda en què no demana explícitament la dimissió de Rubiales, però ha donat a entendre que dona suport a la seva destitució. En el text, es mostra favorable a les accions del Consell Superior d'Esports d'iniciar accions per destituir-lo.
 

Luis Enrique li valora les disculpes

Luis Enrique Martínez, exseleccionador espanyol i actual entrenador del PSG, no s'ha volgut mullar, tot i que ha valorat el fet que reconegués el seu error:

"La feina de Rubiales ha estat excepcional. Les xifres parlen per si soles. Sembla que el president de l'RFEF ha reconegut el seu error, però penso que la meva opinió no és necessària."

ARXIVAT A:
Alèxia PutellasMundial Femení
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut