El Barça perd dos punts i bona part de les aspiracions a la Lliga al Ciutat de València (3-3)

Els blaugranes desaprofiten un 0 a 2 i un 2 a 3 i acaben empatant en una segona part per oblidar davant el Llevant

Xavi LorenteActualitzat

La Lliga se li complica encara més al Barça en empatar al camp del Llevant en un partit de dues cares en què durant molts minuts s'havien col·locat líders virtuals de la lliga.

Els blaugranes han arrencat el partit amb les idees molt clares i ja han tingut la primera ocasió de marcar tot just al minut 1 en un xut de Pedri. El canari tot sol ha rebut davant la zona del punt de penal, però el seu tir ha sortit per damunt del travesser. El Barça ha sorprès totalment el Llevant i de seguida ha tornat a tenir una nova oportunitat d'avançar-se al marcador. Transició de Frenkie de Jong que ha acabat fent la passada de la mort a Pedri que s'ha trobat una intervenció providencial del porter local Aitor Fernández al minut 5.

Els granota han començat a acostar-se a la porteria de Ter Stegen. Morales ha donat un avís amb un duríssim tir exterior massa alt. Araujo ha notat molèsties en el tormell que li està fent la guitza durant aquesta temporada. Sergi Roberto s'ha escalfat per si era necessari el canvi. A la tercera ha estat la vençuda. Aquest cop sí. Messi ha fet pujar el 0 a 1 al minut 25. L'argentí remata una centrada de Jordi Alba que toca Miramón amb el cap. 29è gol de Messi, pitxitxi destacat de la lliga. Tot seguit, el capità blaugrana ha fregat el segon en una jugada personal des de la frontal de l'àrea gran. El seu xut, massa creuat. Al minut 34 ha arribat el 0 a 2 després d'una jugada per la banda de Dembelé. El francès combina amb Messi i acaba assistint a Pedri que aquesta vegada no ha perdonat des de la petita. Al descans al Ciutat de València, 0 a 2 pel Barça.

Sergio Busquets jugant amb una màscara pel cop que va rebre contra l'Atlètic (EFE)

Sergi Roberto ha substituït Araujo (amb problemes al tormell) d'entrada ja a la segona part. El Llevant ha reaccionat aprofitant el descontrol i relaxació blaugrana. Un cop de cap de Roger Martí l'ha blocat Ter Stegen sense problemes en la primera aproximació valenciana de la represa. Enmig del desordre, De Jong gairebé marca en un contraatac al minut 55 però ha picat massa alt la pilota. I del possible 0 a 3 s'ha passat a l'1 a 2 en un cop de cap de Melero, que s'avança en el salt a Sergi Roberto al minut 57. Els granota han tornat a colpejar on fa més mal amb l'empat a 2 al minut 60. El "Comandante" Morales ha igualat el matx amb un gran xut amb l'esquerra després d'una nova pèrdua del Barça en zona defensiva.

Quan semblava que el vaixell s'enfonsava, els blaugranes han recuperat novament la iniciativa i de seguida han tornat a posar-se per davant amb gol d'Ousmane Dembélé de gran xut al minut 66. Mingueza ha entrat en el lloc de Pedri al minut 74. Poc després s'han incorporat també al partit Dest i Braithwaite com a relleus de Griezmann i Dembélé.  Al minut 83, l'empat a 3 de Sergio León anticipant-se a Piqué i superant pel pal curt a Ter Stegen. Riqui Puig ha entrat per Sergi Roberto. No hi ha hagut reacció. Empat final a 3, un empat amb regust a adeu a la lliga.

Messi i De Jong lamentant-se per l'empat al Ciutat de València (EFE)

El Barça desaprofita l'oportunitat de situar-se líder i pressionar l'Atlètic de Madrid. Els de Koeman són segons amb 76 punts a un punt de l'equip de Simeone que juga demà contra la Reial Societat.