Pérez i Alonso durant les primeres voltes del Gran Premi de l'Aràbia Saudita
Pérez i Alonso durant les primeres voltes del Gran Premi de l'Aràbia Saudita (EFE)
Fórmula 1

La FIA rectifica i dona el podi a Alonso al Gran Premi de l'Aràbia Saudita

Checo Pérez ha imposat un ritme demolidor fins i tot per a Verstappen i ha sumat la seva cinquena victòria a la Fórmula 1. Alonso, que ha finalitzat tercer, ha vist com la FIA li posava una sanció que han acabat anul·lant

Redacció Esport3Actualitzat
  • Checo Pérez ha liderat de manera incontestable el Gran Premi de l'Aràbia Saudita per aconseguir la victòria final. L'únic ensurt del mexicà ha estat l'avançament que li ha fet Fernando Alonso a la sortida.
  • El pilot asturià ha liderat les dues primeres voltes, però ràpidament ha tornat a la segona posició davant la superioritat del Red Bull de Pérez
  • Alonso, a més, ha tingut una sanció de 5 segons per un mal posicionament a la graella de sortida. 
Fernando Alonso mal posicionat a la graella de sortida
  • Un problema al monoplaça de Lance Stroll ha provocat l'únic cotxe de seguretat de la cursa. Els Ferrari, que ja havien canviat pneumàtics, s'han vist perjudicats. Per altra banda, Alonso s'ha vist beneficiat perquè ha pogut complir la sanció sense perdre cap posició ni temps, ja que tots els pilots s'han agrupat de nou.
  • A la represa de la cursa, Max Verstappen era quart, i el neerlandès no ha tingut problema per arribar fins a la segona plaça. El de Red Bull, però, no ha pogut retallar la diferència amb Checo Pérez.
  • L'únic que ha pogut fer Verstappen ha estat treure la volta ràpida al seu company d'equip i sumar un punt més per mantenir-se líder del Mundial. 
  • Alonso ha finalitzat en tercera posició, però la FIA li ha tret el podi després de sancionar-lo amb 10 segons perquè els mecànics han tocat el monoplaça al box abans de complir la primera sanció. Hores més tard, la FIA ha fet marxa enrere i ha retirat la sanció, motiu pel qual, Alonso ha pogut sumar el podi el número 100 en la seva carrera esportiva.

 

  • Aquest ha estat el moment en què un dels mecànics toca el monoplaça quan no ho podia fer.


Resultats del GP de l'Aràbia Saudita

Anar al contingut