Ryan O'Reilly, MVP dels play-offs aixeca al trofeu de la Stanley Cup (Reuters)
Hoquei gel

Els Saint-Louis Blues guanyen la Stanley Cup per primera vegada en la història

L'equip de Missouri s'estrena al palmarès de l'NHL després de superar els Boston Bruins (4-3) en set partits

Actualitzat

Els Saint-Louis Blues s'han imposat als Boston Bruins (1-4) al setè i definitiu partit de la final de la Stanley Cup per proclamar-se campions per primera vegada a la història. Els Blues es treuen l'espina d'aquesta manera després de la seva última final perduda, fa 49 anys.

La franquícia de l'estat de Missouri pot estar molt agraït al seu porter, el canadenc Jordan Binnington, debutant a l'NHL aquesta temporada, que ha fet 32 aturades en el partit decisiu. El premi al millor jugador dels play-offs, l'anomenat trofeu Conn Smythe, se l'ha emportat, però, el davanter Ryan O'Reilly, autor del primer gol en el partit decisiu i que ha vist porta en els quatre últims partits de la sèrie final.

A la quarta va la vençuda

Els Blues, una franquícia creada l'any 1967, va començar amb empenta, arribant de forma consecutiva les finals de 1968, 1969 i 1970, però perdent-les sense guanyar ni un sol partit. La fama d'equip malastruc va anar creixent després de gairebé cinc dècades sense resultats destacables i aquest any no semblava el més propici perquè el guió canviés.

Al mes de novembre hi va haver un canvi d'entrenador pels mals resultats, que van continuar fins al gener, amb l'equip com a cuer de la Conferència Oest. Però després d'una reacció espectacular, va aconseguir un lloc als play-offs, on va eliminar de manera consecutiva els Las Vegas Golden Knights (4-3), els Dallas Stars (4-2) i  els San José Sharks (4-3) abans de plantar-se a la final i acabar-la guanyant.

 

 

Anar al contingut