Olimpisme

Els Jocs Olímpics, ajornats

El primer ministre japonès, Shinzo Abe, ha demanat al COI l'ajornament dels Jocs fins a l'estiu del 2021

Actualitzat

Des que el Comitè Olímpic Internacional va anunciar, aquest diumenge passat, que obria un termini de quatre setmanes per decidir si ajornava els Jocs Olímpics de Tòquio o no, les pressions que ha rebut l'han anat conduint a un carreró sense sortida. El COI ha anunciat finalment l'ajornament dels Jocs fins al juliol del 2021 com a molt tard, atenent la petició del primer ministre del Japó, Shinzo Abe.

Agents tan importants en uns Jocs com el Comitè Olímpic dels Estats Units, primera potència olímpica mundial, o la Federació Internacional d'Atletisme, un dels esports principals de la competició, han instat en les últimes hores el COI perquè ajornés la cita. Alguns comitès, com el del Canadà, el d'Austràlia o el del Regne Unit, han anat més enllà i han presentat la renúncia a participar-hi, si els Jocs es mantenien en les dates previstes inicialment, del 24 de juliol al 9 d'agost del 2020.

Davant d'aquesta situació, Thomas Bach, president del COI, ha mantingut aquest dimarts una reunió telemàtica amb Shinzo Abe, primer ministre del Japó; la ministra dels Jocs, Seiko Hashimoto; el president del Comitè Organitzador, Yoshiro Mori, i la governadora de la prefectura de Tòquio, Yuriko Koike.

Segons ha explicat el mateix Abe, a la reunió li ha demanat a Bach un ajornament fins a l'estiu del 2021 com a molt tard, que el president del COI ha acceptat. "El president Bach m'ha respost que estava cent per cent d'acord", ha confessat Abe.

 

Ara, els caldrà treballar a tots de valent per resoldre els efectes col·laterals que impliquen moure en el calendari un esdeveniment tan important com són uns Jocs Olímpics. 

Aquest és el comunicat que ha emès el COI des dels seus comptes socials anunciant els motius de la suspensió:

 

Els esportistes olímpics catalans valoren positivament l'ajornament

El suport a la decisió del COI dels esportistes catalans és unànime i tots ells esperen arribar bé a la cita olímpica el 2021:

 

ARXIVAT A:
Jocs OlímpicsCoronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut