Esports

Els Estats Units demanen formalment l'ajornament dels Jocs Olímpics

Susanne Lyons, presidenta del Comitè Olímpic i Paralímpic nord-americà, segueix el camí iniciat pel Canadà i afegeix més pressió al COI

Actualitzat

La presidenta del Comitè Olímpic i Paralímpic dels Estats Units (USOPC), Susanne Lyons, ha demanat formalment al Comitè Olímpic Internacional (COI) que s'ajornin els Jocs Olímpics de Tòquio, previstos del 24 de juliol al 9 d'agost d'aquest any.

Lyons, que ha basat la petició en una enquesta feta entre més de 1.700 esportistes i tècnics, explica que el Comitè nord-americà posa la salut dels esportistes i els seus familiars per davant de la competició. També raona la seva decisió amb el fet que no es donen en molts casos les condicions per entrenar-se ni per fer els controls de dopatge, ni tampoc per fer les proves classificatòries de manera correcta.

L'anunci de l'USOPC pot fer decantar-se el COI per l'ajornament. Els Estats Units són la primera potència en la història dels Jocs Olímpics i per tant, la que més pes té en el moviment. Abans, altres països, com el Canadà, Austràlia o el Regne Unit, ja havien anunciat que no hi participaran si es mantenen les dates previstes.

ARXIVAT A:
Coronavirus Jocs Olímpics
Anar al contingut