Els jugadors del Vila-real celebren eufòrics el pas a la final de la Lliga Europa

El Vila-real elimina l'Arsenal (0-0) i jugarà per primer cop la final de la Lliga Europa

El Vila-real ha resistit davant de l'Arsenal (0-0) fent bo l'avantatge de l'anada (2-1) i jugarà per primer cop en la seva història una final de la Lliga Europa amb el Manchester United

Cristina Busquets RoviraActualitzat

El partit a l'Emirates s'hi arribava amb el 2-1 aconseguit a Vila-real. Buscant la tranquil·litat, Chukwueze ha estat el primer a dirigir-se a porteria amb un xut que ha allunyat a córner el porter Leno. Una centrada de Pedraza que ha desviat un defensor l'ha atrapada el porter alemany de l'Arsenal. De pilota parada, els d'Emery també han disposat d'una gran ocasió. Parejo ha llançat una falta prop de la mitja lluna que ha sortit fora per sobre del travesser.

Però abans de la primera mitja hora, l'Arsenal ha donat un avís. El xut d'Aubameyang l'ha repel·lit la base del pal dret de la porteria del Vila-real. En el 27, el conjunt valencià ha tingut un contratemps. Chukwueze no ha pogut continuar per lesió i ha abandonat el terreny de joc en llitera. Yeremi Pino ha entrat al seu lloc.

En el 38, Rulli ha comès un error que li hauria pogut sortir molt car. Ha atrapat en dos temps una pilota d'Aubameyang, que gairebé se li escapava cap a dins de la porteria. Gerard, que no ha aparegut gaire a la primera part, ha obligat a Pablo Marí allunyar una ocasió seva amb molt de perill. S'ha arribat al descans amb un resultat favorable per als interessos dels d'Emery però insuficient per disputar la segona part amb tranquil·litat.

L'Arsenal ha sortit al segon temps mossegant i un xut creuat de Nicolas Pepe ha estat la primera ocasió. En el 52, Gerard Moreno ha pogut marcar però ha errat en la decisió final. I Yeremi Pino ha obligat a Leno estirar-se per allunyar el seu xut. Holding, amb dues rematades forçades, ha buscat sorprendre Rulli i gairebé ho ha aconseguit Aubameyang amb el seu segon pal.

El davanter de l'Arsenal ha rematat de cap i entre el pal i Rulli han refusat una pilota que ha acabat traient gairebé de sota porteria Albiol. Els anglesos han posat a prova un Vila-real que ha resistit per poder jugar per primer cop en la seva història una final de la Lliga Europa. La disputarà amb el Manchester United que ha eliminat la Roma en l'altra semifinal tot i perdre el partit de tornada a l'Olímpic de la capital italiana (3-2).