El Tour començarà amb una etapa amb sortida i arribada ara a Bilbao (Reuters)
El Tour començarà amb una etapa amb sortida i arribada ara a Bilbao (Reuters)
Ciclisme

El Tour 2023 comptarà amb tres etapes al País Basc

La muntanya serà la gran protagonista de l'edició 110 de la ronda francesa

Actualitzat

Els primers quilòmetres dels 3.404 previstos per a la pròxima edició del Tour de França tindran el País Basc com a gran protagonista, ja que els primers tres dies comptaran amb inici i final en diferents ciutats d'Euskal Herria. L'1 de juliol arrencarà la ronda francesa des de Bilbao, però Vitòria, Sant Sebastià, Amorebieta i Irun també tindran la seva part destacada en l'inici del Tour.

Precisament, aquest inici pel País Basc suposarà el contacte immediat amb la muntanya, amb 3.300 metres de desnivell que obligaran els equips a cedir tot el protagonisme als escaladors. Ja en la primera etapa, Bilbao-Bilbao, s'haurà de pujar la cota de Pike, amb algun tram amb un desnivell del 10%, un indicador prou clar que la duresa de la prova, que pujarà també pels mítics Tourmalet, Courchevel o Morzine, entre altres, està garantida des del primer dia.

Aquesta serà la segona vegada que el Tour començarà des del País Basc. El 1992, Sant Sebastià va ser la ciutat que va donar el tret de sortida a l'edició d'aquell any. Fins i tot el protagonisme del País Basc en l'edició d'enguany ha anat més enllà de la part estrictament esportiva, ja que l'artista alabesa Raisa Álava ha estat l'autora del cartell del Tour de França 2023.

Van vleuten saluda el públiv
Van Vleuten intentarà revalidar el títol al Tour Femení (Reuters)

 

 

ARXIVAT A:
Tour de França
Anar al contingut