Tenis

El torneig de tenis de Wimbledon, cancel·lat pel coronavirus

El torneig londinenc, un dels quatre Grand Slams, deixarà de disputar-se per primera vegada des de la Segona Guerra Mundial. Les noves dates són del 28 de juny al 11 de juliol del 2021

Xavier BonastreActualitzat

El coronavirus és implacable i el torneig de Wimbledon, el més antic del món, tampoc se n'ha escapat. A diferència de Roland Garros, el Grand Slam anglès, --l'únic que es juga sobre herba-- no ha mirat de reubicar-se en el calendari, aprofitant, per exemple, el forat de l'estiu que han deixat els Jocs Olímpics ajornats fins l'any que ve. Traslladar-se a la tardor hauria estat impensable, ja que el clima londinenc, molt humit, faria que l'herba estigués molt relliscosa, a més de la reducció d'hores de llum solar, ja que el torneig no usa la llum artificial.

Wimbledon té contractada una assegurança contra pandèmies que li permet reduir considerablement les pèrdues per la cancel·lació. El torneig genera uns 50 milions de dòlars anuals de beneficis.

El torneig anglès només s'havia deixat de celebrar, fins ara, per les guerres mundials del segle passat. La seva cancel·lació podria suposar, a més –segons apunten ja algunes veus-- el primer pas per posar punt final a tota la temporada i no tornar a veure tenis fins al 2021.        

El torneig estava programat per disputar-se del 29 de juny al 12 de juliol i l'anunci de la confirmació de la cancel·lació del prestigiós torneig londinenc ha provocat la suspensió tots els tornejos preparatoris. L'organització ha ajornat la 134a edició i ha anunciat les noves dates: del 28 de juny al 11 de juliol del 2021.

La pandèmia del coronavirus ja ha aturat el circuit de l'ATP i el de la WTA, de moment fins al 7 de juny, una suspensió que aquest dimecres s'ha allargat fins al 13 de juliol. I també ha provocat que un altre dels Grand Slams del calendari, Roland Garros, s'hagi ajornat fins al setembre.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut