Waterpolo

El Sabadell escombra el Mataró (6-11) i guanya la seva onzena Supercopa femenina

L'equip de David Palma ha fet una exhibició de bon joc, seguretat, defensa impecable i gols

Imma PedemonteActualitzat

El Sabadell ja suma 11 Supercopes del total de 12 edicions. Només l'any passat se n'hi va escapar una, contra el Mataró, que es va decidir als penals. Avui el rival tornava a ser el mateix, però l'equip de David Palma ha fet una exhibició de bon joc, seguretat, defensa impecable i gols.

Les vallesanes han començat amb decisió, amb un mínim avantatge d'1 a 2 en el primer quart - amb gols de Marina Cordobés i Van der Slot, i la rèplica d'Alejandra Aznar- i han marxat al descans encara amb més marge: 1 a 6, amb Maica García, Irene González, Keuning i Tankeeva, implacables de cara a porteria. Les indicacions de Dani Ballart no donaven resultat i els pals aturaven les poques accions ofensives del Mataró.

En la segona part, la mateixa tònica. Alejandra Aznar ha repetit gol (2-6), però la resposta d'Irene González també ha estat doble (2-8). Nova retallada d'Anni Espar (3-8), però poc després Keuning ha tornat a prendre distància. Elena Sánchez s'ha vist incapaç, a la porteria, d'aturar l'allau de gols que li queien. Marta Bach ha posat el 4 a 9 amb què s'ha afrontat l'últim quart, que ha començat amb un nou avanç d'Alejandra Aznar (5-9). Una pèrdua de pilota i el posterior contraatac han posat el 5 a 10 per al Sabadell, que Anni Espar ha retallat a dos minuts del final (6-10). Judith Forca ha tornat a col·locar els cinc de diferència, que han resultat definitius.

L'MVP ha estat Irene González i la millor portera, Laura Ester.