Hoquei patins

El Reus Deportiu s'emporta la Supercopa d'Espanya en un partit boig contra el Barça (3-2)

Els reusencs han sumat el tercer títol en aquesta competició després de superar el Barça en una final apassionant disputada a Igualada

Imma PedemonteActualitzat

El Reus Deportiu de Jordi García ha sumat la seva tercera Supercopa d'Espanya d'hoquei patins. Va guanyar la primera edició el 1984; després el 2006 - contra el Barça - i aquest diumenge ho ha tornat a fer, a Igualada, i superant un Barça que ha patit des del primer minut.

Primera part amb un sol gol, del Reus. Un avís molt matiner d'Àlex Rodríguez, només havia passat un minut i mig, ha posat en alerta el porter blaugrana Sergi Fernández, però tots els intents d'un i altre equip no fructificaven. El Barça ha començat el partit amb molt geni, amb molta empenta, i també el Reus vorejava amb perill l'àrea barcelonista, fins que, en el minut 20, Marc Julià ha sorprès amb una gran canonada ajustada al costat esquerre del porter blaugrana. 0 a 1 ha estat el resultat al descans.

En la segona meitat al Barça li ha tocat remar cap a la remuntada, com ja li va passar en la semifinal contra l'Igualada. Llançat a l'atac, i jugant més amb el cor que amb el cap, ha disposat d'ocasions de gol però també ha afavorit els contraatacs del Reus. El Reus s'ha replegat molt bé al darrere, dificultant la mobilitat del Barça. Marc Julià ha enviat una bola al travesser, Alabart també ha acaronat el gol i Pablo del Río ha disposat d'una ocasió més que clara. També Marc Julià, en llançament de falta directa, ha enviat la pilota al pal.

Però tot ha canviat quan Joao Rodrigues ha marcat l'empat a 1 pel Barça quan quedaven vuit minuts de partit. Ha passat just després d'una gran ocasió del Reus que mirava d'aprofitar la seva superioritat numèrica amb Panadero fora de la pista. Amb l'1 a 1, la targeta blava a Marc Julià ha suposat la desena falta del Reus, i Helder Nunes l'ha convertit en l'1 a 2. Un gir inesperat a un partit que havia dominat el Reus, que no s'ha rendit i ha fet de seguida l'empat a 2 gràcies a un gol per dalt, en dos tocs, d'Àlex Rodríguez. Els reusencs no s'han conformat amb l'empat i Romà Bancells, amb l'ajuda de Joan Salvat, ha fet el gol de la victòria, el 3 a 2, quan només quedaven tres minuts per al final. Càndid Ballart, que avui feia 27 anys, ha fet tot un partidàs per celebrar-ho.