El Reial Madrid cau per primer cop a la història a Vila-real (1-0) i perd l'oportunitat de ser líder provisional

El Reial Madrid ha perdut per primera vegada a la història de la Lliga a Vila-real i els de Capello han desaprofitat, així, l'oportunitat de situar-se líders provisionals de Primera. Els de Pellegrini han derrotat els blancs per 1-0 amb un solitari gol de Marcos García al minut 68 de la segona part, en un partit amb poc futbol i ocasions amb comptagotes. El Madrid ha presentat un equip sense galàctics i amb molts jugadors joves, com Nieto, que ha debutat a Primera en el segon temps.

Després d'una setmana moguda per la marxa de Ronaldo al Milan, el Reial Madrid encetava la segona volta del campinat a El Madrigal amb la possibilitat de situar-se líder provisional de Primera, després de quinze mesos i dotze dies. Una situació que els blancs han desaprofitat i continuen a un punt del Barça, que aquest diumenge pot agafar distància. I és que els blancs han aterrat al camp del Vila-real sense galàctics. Capello ha repetit l'onze titular de Mallorca, ple de jugadors joves. Un d'ells, Miguel Torres, del filial, que ha complert el tercer partit consecutiu al primer equip, i Miguel Ángel Nieto ha debutat a Primera amb l'equip blanc a la segona part.

El Vila-real ha estat superior al conjunt madridista en el primer temps. Tot el perill dels groguets ha arribat per la banda de Marcos, que ha fet un gran partit. Sergio Ramos ha tingut molta feina amb ell i no ha pogut pujar tant com en altres partits, però quan ho ha fet l'ex del Sevilla ha generat perill. Ramos ha protagonitzat una arribada, amb una centrada, que ha desaprofitat Robinho, que amb tot a favor, ha xutat molt malament.

La millor oportunitat dels de Pellegrini, en el primer temps, ha estat, de fet, una triple ocasió amb doble intervenció de Casillas que ha estat providencial. El porter del Madrid primer tapa Forlán, després, Cani i el rebot l'aprofita Matías Fernádez, que perdona el gol. El Vila-real ha tocat i tocat en la primera meitat, però li ha faltat arribar amb perill a la porteria blanca. Al final de la primera part el Reial Madrid ha disposat de dues bones ocasions. Una d'involuntària, de Cygan, que gairebé es marca en pròpia porteria. I l'altra d'Higuain, que refusa Viera.

Amb poc futbol i ocasions amb comptagotes, el duel entre Sergio Ramos i Marcos també ha marcat la segona part. Primer el lateral del Madrid ha posat a prova Viera. Però ha estat l'extrem dels castellonencs qui s'ha emportat la glòria. Al minut 68, Marcos ha fet pujar l'1-0 al marcador, després d'una gran assistència en profunditat de Matías Fernández, procedent d'una deixada de Forlán. Els problemes del Madrid s'han posat cada cop més d'evidència a mesura que han avançat els minuts: problemes al mig del camp per crear joc i incapacitat dels laterals per ajudar en jugades ofensives.

En els vint minuts que han separat el gol del Vila-real del final del partit, els de Capello han estat incapaços de reaccionar i el Vila-real ha aconseguit així la seva primera victòria davant els blancs en la història de la Lliga. I és que de les set visites anteriors del Madrid als groguets, els blancs mai no havien perdut. La derrota del Madrid permetrà aquest diumenge al Barça i al Sevilla distanciar-se al capdavant de la classificació. Per la seva banda, el Vila-real trenca una ratxa de tres partits sense guanyar a casa.