Primera

El Reial Madrid apallissa el Racing amb facilitat i es manté líder en solitari de Primera (6-1)

El Reial Madrid s'agrada i s'exhibeix. Aquest dissabte, el conjunt blanc ha apallissat el Racing de Santander per un duríssim 6-1 en la que és la seva tercera golejada consecutiva. Els de Mourinho no han tingut pietat dels càntabres i abans d'arribar a la primera mitja hora de joc ja dominaven per 3-0. Un gol d'Higuaín, quatre de Ronaldo i un altre d'Özil han servit per demostrar de nou l'enorme potencial ofensiu dels madridistes i, també, perquè la il·lusionada afició "merengue" visqui embriagada per l'eufòria. I és que una jornada més el Madrid es manté líder en solitari de Primera.

El plantejament defensiu de Miguel Ángel Portugal buscava un resultat ajustat en la visita del Racing al Bernabéu però ha acabat convertint-se en un suïcidi col·lectiu. De fet, l'estratègia dels càntabres no ha sobreviscut ni un quart d'hora ja que els blancs, en les dues primeres aproximacions, han posat en evidència la innocència de la seva tripleta de centrals, que no és cap altra que la formada per Henrique, Torrejón i Ponce.

Els homes de Mourinho, amb un Özil repartint joc a plaer, han aprofitat l'enorme forat deixat a l'esquena dels centrals racinguistes per sentenciar l'enfrontament amb les dues primeres rematades. Higuaín i Ronaldo han obert la golejada quan no s'havia arribat al primer quart d'hora i ha estat en el minut 26 quan, de nou Ronaldo, feia el tercer en una jugada pràcticament calcada a les anteriors: pilota llarga a l'esquena de la defensa del Racing, arribada en profunditat d'un company (Di María, Higuaín i Özil), centrada i xut a plaer del davanter per l'eix de l'atac.

Festival blanc

El partit, no cal dir-ho, no ha tingut més al·licient, amb un Racing entregat i un Madrid alimentant el seu orgull a força de gols. Els locals en podrien haver fet algun altre abans del descans però el Bernabéu ha hagut d'esperar a l'inici de la segona meitat per veure com Ronaldo signava el 4-0 després d'una altra bona internada de Di María. Vuit minuts més tard, Ronaldo feia el 5-0 de penal i, en el 63, Özil arrodonia la seva gran actuació amb el sisè.

La defensa del Racing era un autèntic ramat de corderets que ha continuat sent castigada pel potencial madridista. Amb el marcador a favor, els de Mourinho s'han relaxat i els de Miguel Ángel Portugal han gaudit dels seus millors minuts. Per a desgràcia seva, no només la defensa ha estat nefasta sinó que en atac han estat capaços de desaprofitar un bon grapat d'oportunitats clares. El gol de Diop -que Rosenberg ha desviat involuntàriament- ha estat només un accident en el joc ofensiu dels visitants.

Finalment, la parròquia madridista ha pogut festejar un triomf tan plàcid com inapel·lable. El Madrid continua mostrant-se enorme i com a bona mostra en queden els seus últims partits de Lliga: 6-1 amb el Deportivo, 1-4 amb el Màlaga i 6-1 amb el Racing. Que tremoli l'Hèrcules.