Florentino Pérez, en una imatge d'arxiu (EFE)
Futbol

El Reial Madrid anuncia que no donarà suport l'acord entre Laliga i el fons CVC

El Reial Madrid ha anunciat que no donarà suport l'acord estratègic entre Laliga i el fons internacional CVC (Capital Partners) perquè és una operació "que regala a uns inversors el futur de 42 clubs de Primera i Segona Divisió"

Redacció Esport3Actualitzat

L'entitat presidida per Florentino Pérez ha informat aquest dijous, a través d'un comunicat oficial, que pròximament convocarà una assemblea de socis compromissaris per debatre sobre l'acord entre Laliga i CVC i respondre a l'operació que va revelar aquest dimecres l'organisme presidit per Javier Tebas.

Laliga va donar suport l'operació aquesta setmana després de l'aprovació per unanimitat de la seva Comissió Delegada.

El Reial Madrid ha assenyalat que l'acord es va fer sense comptar amb la seva participació i coneixement i ha destacat que Laliga va permetre per primera vegada aquest dijous accés "limitat" als termes de l'operació.

"Els clubs tenen cedits els drets audiovisuals exclusivament per a la seva comercialització en règim de competència i per un termini de 3 anys. Aquest acord, usant una estructura enganyosa, expropia als clubs el 10,95 per cent dels seus drets audiovisuals durant 50 anys i en contra de la llei."

 

El Reial Madrid afirma que la negociació es va dur a terme sense un "procés competitiu" i ha manifestat que les condicions econòmiques pactades amb el fons CVC li donen unes rendibilitats de més del 20% anual.

"Aquest mateix fons oportunista és el que va intentar sense èxit acords similars amb les lligues italiana i alemanya. El Reial Madrid no pot donar suport a una operació que regala a uns inversors el futur de 42 clubs de Primera i Segona Divisió i el futur dels clubs que es classificaran durant aquests 50 anys"

El Reial Madrid convocarà l'assemblea de socis compromissaris per debatre sobre l'acord.

Anar al contingut