Bàsquet

El primer anell per a Marc, el tercer per als Gasol

"Quan tenia 16 anys i venia a veure els partits d'en Pau ningú es pensava que podria arribar a aquest nivell", diu el pivot dels Raptors

Actualitzat

Després de guanyar el seu primer anell de l'NBA amb els Toronto Raptors, Marc Gasol es converteix en el segon jugador català que es converteix en campió del millor campionat de bàsquet del món. L'havia precedit el seu germà gran, Pau, que va proclamar-se campió amb Los Angeles Lakers el 2009 i 2010.

S'havia comentat que eren els primers germans a guanyar l'anell, tot i que l'estadística històrica parla de dos germans més, Ed i George Mikan, que van ser campions en la dècada dels 50. Sigui com sigui, un fenomen com aquest no s'havia produït en l'era moderna.

En qualsevol cas, el triomf final referma l'aposta de Marc Gasol, que el mes de febrer va decidir deixar els Memphis Grizzlies, equip en què era el jugador de referència, per anar a un equip amb aspiracions, però sense història, com els Toronto Raptors. I la jugada li ha sortit rodona. Als 34 anys, i després de 12 temporades a l'NBA, el pivot de Sant Boi de Llobregat ja pot dir que és campió de l'NBA.

"Això que hem aconseguit és molt complicat. Guanyar un equip, i un altre, i superar quatre rondes de play-off és molt difícil. Hem fet molta gent feliç, i això em fa feliç". Gasol ha recordat que "quan tenia 16 o 17 anys i venia a veure els partits d'en Pau ningú es pensava que arribaria a jugar no només a aquest nivell sinó a qualsevol nivell, i al final he tingut la sort de ser aquí, de disfrutar-ho, costa molt, però tot és possible". El pivot santboià, que també ha enviat un missatge d'agraïment als Memphis, equip en què va jugar més de 10 temporades, ha advertit que ho celebrarà fent una predicció una mica imprecisa: "No sé si em prendré una o 200 cerveses, avui", ha bromejat.

Primera per als Raptors i per a Nurse

Si el mitjà dels Gasol s'estrena com a campió de l'NBA, també ho fan els Toronto Raptors, una franquícia nascuda arran de l'expansió del campionat al Canadà, l'any 1995, que havia anat creixent en els últims anys, però que s'havia estavellat tres vegades consecutives contra els Cleveland Cavaliers de LeBron James en les semifinals de Conferència. Un cop "l'ogre" James ha emigrat a l'Est, els Raptors han pogut fer el pas definitiu en el seu creixement. Per extensió, és la primera vegada que un equip no estatunidenc es proclama campió de la competició.

També s'estrena Nick Nurse, el tècnic dels Raptors, que amb 51 anys tenia un currículum més aviat discret. Ara, pot presumir de ser un dels quatre tècnics (l'han precedit Pat Riley, Steve Kerr i Tyronn Lue) que aconsegueix l'anell en la seva primera temporada en una banqueta de l'NBA.

     

ARXIVAT A:
NBA
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut