Els jugadors del Nàpols celebren el gol d'Osimhen
Els jugadors del Nàpols celebren el gol d'Osimhen
Futbol

El Nàpols, campió de Lliga 33 anys després: primer Scudetto post-Maradona

El club italià ha guanyat la Sèrie A 33 anys després de proclamar-se campió per última vegada. Va ser el 1990, amb l'argentí a les seves files. Aleshores va ser el segon títol consecutiu del club

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

El Nàpols necessitava almenys un punt per assegurar-se matemàticament el títol avui, en la seva visita a l'Udinese. I no ha fallat (1-1), com li va passar el cap de setmana quan va empatar amb la Salernitana (1-1) i va endarrerir la consecució del títol. Ahir podia ser campió sense jugar, si el Lazio no derrotava el Sassuolo. Però els romans van guanyar (2-0) i per segona vegada l'alegria dels napolitans va haver d'esperar. A la tercera el títol ha caigut, com un fruit madur.

Gràcies al gol del nigerià Osimhen, ha caigut el tercer títol per al club napolità. Ha arribat 33 anys després que aconseguís l'anterior. La temporada 1989-90, amb Diego Armando Maradona a les seves files, el Nàpols va guanyar el segon títol de Lliga de la seva història. El primer havia estat just un any abans, amb l'astre argentí comandant també l'equip, després que el Pibe hagués marxat del Barça un any abans.

Aquest títol segur que farà oblidar als seguidors napolitans la decepció per l'eliminació als quarts de final de la Lliga de Campions a mans del Milan, que els va derrotar a San Siro (1-0) i va empatar al Diego Armando Maradona (1-1).

Aquest tercer títol de Lliga en la història del Nàpols ha arribat el mateix any en què l'Argentina de Leo Messi, el gran referent del futbol del país sud-americà i hereu de Diego Armando Maradona, s'hagi proclamat campiona del món a Qatar.

La ciutat del sol ho ha celebrat amb un esclat de felicitat que s'ha traduït en un festival pirotècnic improvisat:

Anar al contingut