Esports

El món de l'esport es prepara per tornar a la feina amb les condicions imposades pel protocol del CSD

Les mesures que detalla el protocol difós pel CSD d'acord amb el Ministeri de Sanitat de cara a la represa a la competició genera moltes reaccions en les disciplines del món de l'esport professional

Jordi Sunyer Capella / Xavi Bonastre ThióActualitzat

No n'hi ha hagut prou amb el primer protocol difós pel Consell Superior d'Esports per explicar les condicions en què tots els esportistes podien exercitar-se. Per exemple, segons el primer redactat, els tenistes estaven obligats a exercitar-se sense companyia, fet que no canviava les condicions del confinament. Un posterior aclariment del Ministeri de Sanitat referit als jugadors d'alt nivell ha tranquil·litzat el món de la raqueta.

Xavi Budó, entrenador de la tenista Paula Badosa

"La salut és el més important per a tothom, ara un cop se'ns dona permís, s'ha d'aplicar el sentit comú i, evidentment, els entrenadors i els equips tècnics hem de poder estar amb els jugadors"

 

En altres casos, encara hi ha incerteses. La nedadora Jèssica Vall podria tornar a entrenar-se a les instal·lacions del seu club, el Sant Andreu, sempre que aquest complís unes mesures sanitàries i de control d'accessos molt estrictes. Però no està clar que sigui viable a curt termini.

Jessica Vall, nedadora

"Al final hi ha moltes coses que estan com ambigües i tampoc les volem incomplir. Una piscina, que sigui descoberta, que fins i tot es puguin fer torns d'entrenament, que si Sanitat diu que hi ha d'haver quaranta-cinc minuts entre entrenament i entrenament per neteja, desinfecció... crec que és factible."

 

Els que ho poden tenir millor són els que es poden entrenar per disciplines que per si mateixes tenen lloc a l'aire lliure, com la triatleta Judith Corachán, subcampiona del món. Però la pratenca també es mostra crítica.

Judith Corachán, triatleta i entrenadora

"En altres països recolzen molt més els esportistes a nivell de beques o de patrocinis. Són coses que sempre he vist i ara, per desgràcia, ho torno a veure, Espanya sempre va un pas enrere en el món de l'esport"

 

En tot cas, quan a les sessions s'hi puguin incorporar els entrenadors, l'escenari també serà ben diferent. Un exemple, sempre que es puguin dur a terme, els entrenaments que ha previst el Joventut de Badalona per quan pugui tornar-hi.

Dani Moreno, preparador físic del Joventut de Badalona

"Hi haurà una pilota per jugador o materials que es fan servir per a la preparació física com màrfegues o gomes que seran també individuals. En pista, hi haurà un jugador a cada cistella amb un entrenador i al gimnàs hi haurà un preparador físic amb dos jugadors en espais separats"

Encara que els esportistes professionals puguin tornar a la feina dilluns, doncs, hi ha incògnites encara per resoldre. Falta veure si el protocol s'aplica sempre en sentit estricte o preval, finalment, la responsabilitat i el sentit comú.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut