Àlex Mumbrú també acaba bé la tercera temporada com a entrenador (acb Photo / A. Arrizabalaga)
Bàsquet

El Joventut perd a Bilbao i es produeix el descens històric de l'Estudiantes (94-73)

El Joventut, que no s'hi jugava res, ha perdut clarament a Bilbao. Eufòria de l'equip d'Àlex Mumbrú, amb un recital triplista que els dona la salvació a última hora. I drama a Madrid, amb el descens -aquesta vegada no hi ha despatxos que ho salvin- de l'Estudiantes per primera vegada en la seva història

Xevi BardoletActualitzat

El dia en què reapareixia Xabi López-Arostegui, Neno Dimitrijevic i Ante Tomic han xocat en l'escalfament i el macedoni ha hagut d'abandonar el recinte en llitera. No ha pogut jugar. El Bilbao ha començat amb un 9 a 0 i la Penya ha reaccionat a través de Brodziansky. Però en el següent quart, els verd-i-negres no han vist el triple -2 de 12 al descans-, mentre els locals tenien molta confiança en aquest aspecte clau -9 de 22 en els 20 primers minuts. Un altre apartat que marca el que s'hi jugaven uns i altres; 25 rebots per als de Mumbrú, amb un Ondrej Balvin dominador, només 13 per als de Carles Duran -el tècnic de Vilassar seguirà la temporada vinent, segons ha avançat Ràdio Ciutat de Badalona.

I del 41-30 al descans s'ha passat en 5 minuts al 59-35, amb els "Homes de Negre" seguint amb el recital triplista -alguns han estat absolutament inversemblant. El Joventut, en canvi, contrariat amb un parell de decisions arbitrals i pel poc encert. La diferència ha pujat fins als 33, en un quart a velocitats diferents entre els dos equips. L'últim període, amb els primers minuts de Pep Busquets al bàndol verd-i-negre, ha estat de celebració a Miribilla. Perquè el Bilbao, que havia baixat a la LEB Or la temporada 2017-2018, havia pujat el curs següent i va jugar la Copa l'any passat, ha estat tota la fase regular a la corda fluixa. Àlex Mumbrú ha aconseguit el més difícil.

 

 

El drama s'ha traslladat al Ramiro de Maeztu. L'Estudiantes, juntament amb el mateix Joventut i el Madrid, sempre havia estat a la màxima categoria del bàsquet espanyol. Recentment havia baixat dos cops esportivament, però l'havien salvat els despatxos. Aquesta vegada no serà així.

 

ARXIVAT A:
PenyaACB
Anar al contingut