Amenaça de vaga al futbol femení
Futbol

El futbol femení es planta i compleix l'amenaça de la vaga

Aquest cap de setmana els setze equips de la Primera Iberdrola no han sortit als terrenys de joc per reclamar millores laborals en el seu conveni col·lectiu

Actualitzat

Primer cap de setmana de vaga a la màxima categoria estatal del futbol femení. Les jugadores dels setze equips que juguen a la Primera Iberdrola no han sortit als terrenys de joc per reclamar millores en el conveni col·lectiu.

Després de reunions maratonianes des de fa més d'un any entre els sindicats i la patronal, l'Associació de Clubs de Futbol Femení, les futbolistes han dit prou i han complert la seva amenaça: es planten fins que no es trobi una sortida.

Les futbolistes reclamen un salari de 16.000 euros bruts anuals a jornada completa i el 75% en el cas de les jugadores que estiguin a temps parcial (12.000 euros), 30 dies naturals de vacances, un protocol d'embaràs, maternitat i lactància, un complement salarial per incapacitat temporal del 100% durant el temps que estiguin de baixa i també un plus d'antiguitat per cada dos anys de permanència en un mateix club.

L'Associació de Clubs de Futbol Femení, de la qual els únics equips que no formen part són el Barça, el Tacón (que es convertirà en el Reial Madrid a partir de la pròxima temporada) i l'Athletic Club, considera inassumibles a dia d'avui les exigències de les futbolistes i proposa un pla d'acció a llarg termini que permeti de forma progressiva avançar cap a les reclamacions de les futbolistes. Ara com ara, els clubs xifren un salari mínim de 8.000 euros a jornada parcial del 75% argumentant que és el màxim que garanteix la supervivència de tots els clubs que formen part de l'Associació.

Aquest dilluns al migdia els sindicats de les futbolistes i la patronal es tornen a asseure a la taula de negociacions en un nou intent per desencallar la situació.

 

ARXIVAT A:
Lliga Iberdrola
Anar al contingut