Lliga Endesa

El Divina Joventut aconsegueix una brillant victòria 88-73 sobre el Saragossa just abans de la Copa

Todorovic ha liderat el conjunt verd-i-negre en un partit per emmarcar

Xevi BardoletActualitzat

El Divina Joventut havia encaixat una derrota duríssima a Saragossa en la primera volta (112-66). Els de Carles Duran, amb l'escalf d'un Olímpic força ple, han jugat molt més mentalitzats aquesta vegada. Es parla molt de Laprovittola i una mica menys de Todorovic, i el partit del pivot montenegrí ha estat per emmarcar. La intel·ligència plasmada en un parquet: fent els moviments correctes d'esquena a cistella -i això que un dels seus defensors era l'atlètic Fran Vázquez-, posicionant-se com ningú per al rebot, trobant els companys més alliberats i fins i tot, pispant pilotes a un jugador del perímetre aragonès. La primera part ha estat seva i la Penya han anat als vestidors amb 11 punts de renda.

Avantatge que s'ha ampliat en el tercer quart, de nou amb el montenegrí fent-ho tot bé i amb jugadors del perímetre com López-Arostegui especialment activats. Les angúnies han arribat amb les alternances defensives dels de Porfi Fisca, que han encallat la Penya des del triple durant uns instants de l'últim quart. El Saragossa s'ha posat a cinc, però quan Laprovittola i Todorovic han dit prou -atenció a aquest últim, autor de 19 punts, 9 rebots i 35 de valoració- l'avantatge s'ha disparat definitivament.

Al final, i amb els joves del planter en pista, el públic ha acabat cantant: "A la Copa, a la Copa". Després de la victòria d'avui, toca gaudir d'una setmana molt especial a Madrid.