Calathes, amb 12 assistències, ha superat clarament Jayson Granger (@albaberlin)

El debilitat Alba d'Aíto no té resposta davant un Barça explosiu (67-103)

El Barça s'ha pres molt seriosament la cita de Berlín i no ha volgut que l'Alba d'Aíto li suposés cap angúnia al llarg del partit. Amb un ritme altíssim des del principi, els de Jasikevicius no han parat d'ampliar el marcador fins a apallissar el rival per 36 punts

Xevi BardoletActualitzat

L'Alba de Berlín jugant el seu primer partit en tres setmanes, venint d'entrenaments de mínims i sense dos dels seus tres bases. El Barça, amb Calathes, Abrines i Mirotic de titulars. Una col·lisió d'elements important que ha provocat l'explosió del marcador només començar. El base grec ha repartit joc al seu gust -6 assistències en el primer quart- i Abrines ha mortificat els berlinesos amb una ratxa triplista -4 de 4 en els primers 8 minuts.

El 18-30 del període inicial ha marcat el partit, sobretot perquè els jugadors suplents del Barça han donat continuïtat a aquest festival. Aíto García Reneses ha intentat mantenir l'altíssim ritme de joc del rival donant minuts a tots els disponibles, però no disposava ni del físic ni de l'experiència por contenir uns blaugranes molt mentalitzats i amb ganes d'esclafar. Un triple de Higgins després de la desena assistència de Calathes ha tancat el quart amb un contudent 36-56. I això que Jasikevicius apuntava de tornada als vestidors que "hem defensat horriblement en la primera part".

El que està clar és que els seus jugadors no han afluixat, han seguit fent circular molt bé la pilota -31 assistències, a una del rècord del club en l'Eurolliga- i s'han imposat amb claredat en els quatre parcials del partit. Només Oriola i Heurtel han superat els 20 minuts, i una dada final que defineix la poca agressivitat de cara a cistella dels locals; han anat tres vegades a la línia de tir lliure. Jasikevicius, fet poc habitual, ha acabat el partit relaxat i rient amb els seus assistents.