Tenis taula

El CTT Borges vol seguir fent història

L'equip lleidatà aspira a posicionar-se entre els 8 millors d'Europa de tenis taula després de superar brillantment la primera fase de la Lliga de Campions

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

L'Asisa Club Tenis Taula Borges Vall, que és el nom complet de l'equip borgenc, jugarà del 3 al 7 de novembre la segona fase de la Lliga de Campions. El club català va quedar enquadrat en un grup en què hi ha el millor equip d'Europa, el Borussia Dusseldorf alemany, que compta en les seves files amb Timo Boll, que el 2003 va arribar a ser el número 1 mundial. Els alemanys, que a més jugaran a casa, són els grans favorits per aconseguir la primera plaça del grup. El Borges lluitarà per a la segona plaça, que també dona accés als quarts de final de la màxima competició europea. Per aconseguir el bitllet haurà de lluitar contra l'Sporting Club de Portugal i el Felbermayr Wels d'Àustria, els altres dos equips que completen el grup.

L'equip català té el suec Víktor Brodd com a jugador número 1, Marc Duran, com a número 2, Joan Masip, com a número 3 i l'alacantí Albert Lillo com a quart jugador. Els enfrontaments es juguen a un màxim de cinc partits, tots individuals.

"Tenim tots moltes ganes de jugar perquè és una cosa històrica pel nostre club" assegura Marc  Duran, de Vilanova i la Geltrú, i de 34 anys. "Alemanya és pràcticament la catedral del tenis taula. El Borussia Dusseldorf és un dels clubs més històrics d'Europa. Són els grans favorits. Els altres tres ens barallarem per la segona plaça, que suposa estar entre els vuit millors del continent. Seria increïble. Està clar que els partits contra els portuguesos i els austríacs es decidiran per petits detalls. Haurem de jugar al nostre més alt nivell en el moment clau."

El número 3 de l'equip, l'igualadí Joan Masip, té 22 anys i és l'actual campió de Catalunya Absolut.

"El fet de ser jove gairebé és un avantatge, fins i tot, perquè potser tinc més ganes que jugadors que han disputat la Lliga de Campions moltes vegades. Ho donaré tot a la pista, per suplir la falta d'experiència. A veure si podem donar la sorpresa.  Està clar també que si juguem una mica per sota del nostre nivell, no tindrem possibilitats de classificar-nos. Sobre el paper, potser l'equip austríac és una mica més batible que el portuguès, però tampoc no sabem del cert quin equip portaran. De tota manera, els estudiem en vídeos. Es tracta també que no et puguin sorprendre."

L'Asisa CTT Borges Vall —amb un pressupost aquest any de 170.000 euros, escassament—, porta jugant competició europea des del 2006 de manera ininterrumpuda. És l'únic club de la Superdivisió Espanyola que té aquest rècord. El 2021 ha pogut, però, classificar-se per la Lliga de Campions, en el seu debut en la competició i superar de moment, la primera fase, cosa que ja és un èxit sense precedents. El club disposa d'un centre de tecnificació a les Borges Blanques des de fa set anys, on es treballa intensament amb el jovent. Un total de 100 nens i nenes aspiren a convertir-se algun dia en els relleus del Marc Duran o del Joan Masip.

"Aquest centre és com la Masia del Barça" diu Enric Vall, el president del club.  "És un centre de tecnificació i ja comencem a tenir resultats. Per exemple, tenim el Francesc Carrera que ja està entrenant al CAR. El fet que portem com a club molts anys a l'elit es converteix en un reclam per atraure joves futurs jugadors. Tenim una gran resposta no només a les Borges, sinó a tota la comarca."

Les Borges Blanques, la capital de les Garrigues, té 6.200 habitants. Si per alguna cosa es coneix la vila és, sens dubte, per la qualitat de l'oli que n'és el producte estrella des de fa segles. Ara, la irrupció espectacular de l'equip de tenis taula en el panorama europeu, permet obrir una nova via de promoció de l'oli borgenc.

"El CTT Borges suposa una gran projecció internacional perquè cada vegada que juguen a l'estranger s'emporten el nostre producte,  el promocionen, l'expliquen i l'ensenyen. En agradaria que les Borges Blanques fos coneguda, també, pel tenis taula, perquè l'equip està fent una gran feina. Hi ha d'haver un gran feedback entre el tenis taula i l'oli perquè el nostre producte es conegui mundialment." diu l'alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau.    

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut