Andrei Vatutin, màxim responsable del CSKA de Moscou
Andrei Vatutin, màxim responsable del CSKA de Moscou
Bàsquet

El CSKA de Moscou compara la guerra de Rússia contra Ucraïna amb els fets de l'1-O

El president de l'equip moscovita va utilitzar aquest paral·lelisme per defensar que els equips russos puguin seguir jugant al seu país, segons Mundo Deportivo

Redacció Esport3Actualitzat

Divendres, l'Eurolliga va decidir treure la competició del territori rus, de manera que els tres equips de Rússia que hi participen --CSKA de Moscou, Zenit i Unics Kazan-- hauran de jugar els seus partits com a locals fora del seu país. La mesura no va agradar al president de l'equip moscovita, Andrei Vatutin. El dirigent del CSKA, el club de l'exèrcit rus, va prendre la paraula durant la tensa reunió telemàtica dels 18 clubs de la competició i, segons una informació de Mundo Deportivo, va exposar un argument controvertit.

Vatutin va comparar la situació derivada de l'ofensiva militar russa contra Ucraïna amb els esdeveniments de l'1 d'octubre del 2017. El paral·lelisme del dirigent volia recordar que el 2017 el Barça i la resta de conjunts de l'Estat van continuar jugant als seus pavellons, i en cap cas es van desplaçar a un camp neutral. Però el que va trobar després d'aquesta argumentarció van ser les crítiques dels representants d'aquests equips, inclòs el FC Barcelona.

Un arriscat exercici d'història comparativa. L'1-O, ciutadans que es disposaven a participar en el referèndum sobre la independència de Catalunya van ser agredits per les forces i cossos de seguretat. A Ucraïna, en canvi, en les darreres hores s'han confirmat més de 200 morts, tres d'ells nens, i més d'un miler de ferits des de l'inici dels atacs la matinada de dijous.

Una de les imatges de les càrregues policials durant el referèndum de l'1-O
Una de les imatges de les càrregues policials durant el referèndum de l'1-O

Reprogramant el calendari

La decisió de l'Eurolliga no afecta els partits que els equips russos han de jugar com a visitants, que es mantindran en la data i el lloc previstos, i es treballa per reprogramar els ajornats, com el CSKA-Barça, que s'havia de disputar divendres.

Anar al contingut