Ciclisme

El ciclista basc Roberto Laiseka anuncia la seva retirada als 37 anys

El corredor de l'Euskaltel Euskadi, Roberto Laiseka, de 37 anys, ha confirmat la seva decisió de retirar-se del ciclisme en actiu en no poder recuperar-se de la lesió que l'ha mantingut de baixa en els últims mesos. El ciclista biscaí, l'únic que continuava en l'Equip Euskaltel Euskadi des de la seva fundació el 1994, es va fracturar la ròtula del genoll dret en caure el 19 de maig passat en la dotzena etapa del Giro d'Itàlia i des d'aleshores no ha pogut tornar a córrer.

Actualitzat

Després de passar pel quiròfan, la recuperació de la lesió no ha estat com esperava i, finalment, Laiseka ha pres la decisió de retirar-se. L'escalador basc, nascut a Gernika (Biscaia) ha reconegut que aquesta decisió ha estat "molt dura", ja que "no volia deixar la bici d'aquesta manera".

"M'agradaria haver fet bé aquest any, però la cama no em funciona. Amb prou feines puc doblegar la cama, però anar sobre de la bici és impossible. La llàstima que tinc és deixar la bicicleta així perquè m'hauria agradat deixar-la davant de l'afició, ha assegurat el ciclista basc.

Fita més important

Laiseka es retira amb poques victòries com a professional, cinc, però totes elles de gran valor i en exigents etapes de muntanya. Sens dubte, la més important de totes va ser la que va obtenir en el Tour de França del 2001, l'etapa reina d'aquella edició amb final a Luz Ardiden.

Anar al contingut