Javi Martínez celebra el gol de la victòria del Bayern (EFE/EPA/Bernadett Szabo / POOL)
Futbol internacional

El Bayern tomba el Sevilla a la pròrroga i es proclama campió de la Supercopa d'Europa (2-1)

Javi Martínez, en el minut 12 de la primera part de la pròrroga, ha desfet l'empat a un i ha donat el triomf als bavaresos, dominadors absoluts del futbol europeu

Víctor PatsiActualitzat

El Bayern de Munic és el nou supercampió d'Europa. Els alemanys han guanyat el Sevilla per 2 a 1 en una final disputada al Puskas Arena de Budapest. El partit s'ha resolt a la pròrroga perquè els 90 minuts han acabat amb empat a 1. Javi Martínez, amb un cop de cap, ha donat el triomf als bavaresos.

Partit no apte per a cardíacs. La final de la Supercopa d'Europa s'ha decidit a la pròrroga amb un gol de Javi Martínez (minut 104), amb un Sevilla que ha sabut patir i competir i un Bayern que ha suat la cansalada per imposar el seu futbol, a estones abassegador. Els de Lopetegui s'han avançat amb un penal d'Alaba a Rakitic transformat per Ocampos (minut 11). El Bayern ha empatat en el minut 33 amb gol de Goretzka. Hauria pogut marcar molt abans i el Sevilla ha fet prou arribant viu (1-1) al descans.

A la represa, Neuer ha marcat la diferència. Ni De Jong (m. 46) i En Nesyri (m. 87) han sabut superar el porter alemany. Al Bayern li han anul·lat dos gols a la segona part i la pròrroga i un mal refús del porter del Sevilla han dictat sentència. El gol que decidia la final l'ha fet Javi Martínez (m.104) en la primera pilota que tocava, en rematar fàcil de cap el refús tou de Bono.

El Bayern amplia la seva llegenda amb una temporada perfecta amb 4 títols (Lliga, Copa, Champions i Supecopa d'Europa).