Bàsquet

El bàsquet català es mobilitza per salvar el Sant Josep de Badalona

Si res no ho impedeix, el Centre Parroquial, mítica pista del Club Bàsquet Sant Josep de Badalona, tancarà les portes a partir de dissabte

Mireia PratsActualitzat

L'agonia del Club de Bàsquet Sant Josep fa temps que dura. El bisbat de Barcelona, propietari de les instal·lacions, els obliga a marxar, però els socis del club, que té més de 80 anys, 300 famílies i 22 equips de bàsquet s'hi neguen

Dilluns 18 de novembre, el bisbat de Barcelona comunicava al club que com a molt tard el 30 de novembre havia de deixar les dues pistes on concentra la seva activitat esportiva des de fa gairebé mig segle. El motiu principal seria un informe tècnic de l'Ajuntament de Badalona que revela la manca de llicència d'activitat.

L'Ajuntament de Badalona demana al bisbat que, per salvar el Sant Josep, legalitzi les instal·lacions, pagui la llicència d'activitat esportiva, que no han pagat mai, i que insonoritzi el pavelló. La resposta de l'Església ha estat contundent: cessen tota l'activitat el dia 30 de novembre perquè vol vendre tota la propietat a un promotor que, en un principi, hi farà una residència d'avis privada.

"Tant de bo es pogués legalitzar la instal·lació que tenen ara, però això depèn de la propietat. Nosaltres, oberts i ajudar al que calgui perquè això es faci", explica Rubén Guijarro, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Badalona.

Conscients que Badalona s'ha promocionat sempre com a capital de bàsquet europea, l'Ajuntament proposa al club la construcció d'un nou pavelló, lluny d'on són ara. Passarien del barri del Centre al lateral de l'autopista C-31 i tardarien anys a poder-hi anar.

Des del CB Sant Josep, Ibon Orrantia, president del club, rebutja aquesta solució:

"Això és inviable, és tant com matar el club. Aquesta pista és un valor brutal per a la ciutat. I perdre-la i moure-la de lloc, voldrà dir que això serà una altra cosa, no serà ben bé el Sant Pep."

La proposta del club passa per arreglar el pavelló de bàsquet i també el de la secció de patinatge. Reobrir el centre cultural i el bar, que ja van tancar fa uns mesos, i així, tornar a ser el punt de trobada del barri.

 

TV3 s'ha posat en contacte en diverses ocasions amb l'arquebisbat de Barcelona, que no vol fer declaracions perquè assegura que no vol entorpir unes negociacions que fa temps que duren i que els donarà fruits.

Des que el club va saber la notícia, les mobilitzacions no han cessat, especialment a les xarxes, sota el hashtag #SantPepNoEsToca. Aquesta tarda, a partir de les cinc, està previst un acte de protesta a la plaça de la Vila per evitar el tancament del pavelló.

Si no hi ha un gir radical en les pròximes hores, un dels temples del bàsquet català, considerat bressol d'aquest esport a casa nostra, serà desnonat dissabte.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut