Ante Tomic encara la cistella del València Basket sota la pressió de Will Thomas (EFE)

El Barça Lassa sua de valent per superar el València Basket i classificar-se per a les semifinals de la Copa (86-79)

Els blaugranes passen a semifinals de Copa en un igualadíssim partit que no s'ha desencallat fins els darrers compassos de l'últim quart

Oriol Llach EstrellaActualitzat

El Barça Lassa s'ha classificat per a les semifinals de la Copa després de desfer-se del València Basket en un duel d'allò més equilibrat (86-79). Els de Jaume Ponsarnau s'han emportat el primer quart liderats per un inspirat Will Thomas que ha estat letal de cara al cèrcol (13-21) davant d'uns blaugranes que han tingut problemes a l'hora de mantenir l'ordre a la defensa.

En el segon periode, els papers s'han intercanviat i la balança de l'eficàcia s'ha decantat per als d'Svetislav Pesic que han escurçat les distàncies fins a posar-se per un ajustat 37-39 al descans. Destacats els dos triples de Pau Ribas i la creixent confiança que han demostrat els blaugranes al parquet. Fins i tot, s'han permès fer esmaixades espectaculars, com la d'Adam Hanga o la de Víctor Claver, que han fet vibrar el públic que omplia les grades del Wizink Center a Madrid.

Al descans, a més, l'exblaugrana Joan Carles Navarro s'ha convertit en el gran protagonista amb l'homenatge que l'ACB li ha fet per la seva llarga trajectòria, 20 temporades, jugant a l'elit del bàsquet estatal i brillant a nivell internacional. "La Bomba" ha vist, amb ulls emocionats, com l'afició, entre la que hi havia personalitats de l'esport com Gerard Piqué o Antoine Griezmann, es posava dempeus i li dedicava un sonor aplaudiment durant tres minuts ininterrompudament.

Duel de triples en el tercer quart i és que tant el Barça Lassa com el València Basket s'han dedicat a provar-ho des de la línia de tres. El primer en obrir foc ha estat Pau Ribas i l'ha seguit Víctor Claver posant l'empat a 45 en el marcador. Els de Jaume Ponsarnau, per la seva banda, han replicat amb la mateixa moneda, Dubljevic i Van Rossom han estat els encistelladors. 58-58, en el tercer assalt.

El Barça Lassa ha sortit com un tro en el darrer temps i ha anotat dues cistelles consecutives, Pierre Oriola i Thomas Heurtel, 62-58. El València Basket, però, no ha baixat els braços i, a cop de triple, de les mans de Dubljevic i Thomas, han recuperat el timó del partit. Els empats i els triples s'han anat succeint gairebé fins els darrers compassos.

Dos triples de Hanga, gairebé consecutius, més un gran joc col·lectiu, han posat el Barça Lassa a més 11 (84-73), màxim avantatge de l'equip de Pesic en tot el partit amb un parcial de 13-0 a menys de dos minuts del final. Temps mort demanat per Ponsarnau per taponar les fuites creixents en el joc dels valencians però la reacció ha quedat neutralitzada pel gran treball defensiu de Tomic. El Barça Lassa s'emporta el bitllet per a la semifinal on s'enfrontarà el dissabte contra el Tenerife a les 19:00.