Gasol, bon partit per sumar una victòria clau (@FCBasket)

El Barça es planta a la final amb una gran defensa i un Gasol determinant (89-72)

El títol es decidirà en un clàssic al millor de 3 partits amb el factor pista favorable al Reial Madrid

Xavi LorenteActualitzat

Ja hi ha final de la Lliga ACB. Reial Madrid - Barça. Els blaugranes no s'han deixat sorprendre en el tercer assalt de la sèrie contra el Tenerife. El tercer quart del Barça ha decidit el duel amb un Gasol i una defensa espectaculars.

Cory Higgins ha fet el primer bàsquet del matx respost per dos triples immediats de Doornekamp (2-6, minut 2). Cavanaugh tampoc ha fallat des de la línia de tres en un inici immaculat dels canaris. Abrines ha pagat amb la mateixa moneda per recuperar la igualtat (9-9, minut 3). El Barça s'ha aplicat en defensa amb un tap espectacular de Mirotic a Shermadini. Calathes i Davies, amb 6 punts cadascun, han imposat la seva qualitat per marcar les primeres diferències pels locals (17-12, minut 6). El Tenerife no s'ha deixat impressionar i amb Marcelinho a pista ha revifat (23-21, minut 10).

Triple de Salin (23-24) i dos consecutius de Pau Gasol (29-24) per obrir el segon quart. L'encert del pivot de Sant Boi i l'aparició de Roland Smits han obligat Vidorreta a demanar temps mort (38-31, minut 15). Un triple de Calathes ha estirat el Barça fins els 10 punts (41-31, minut 16). Brandon Davies (14 punts) i Shermadini han tingut una discussió pujada de to i els àrbitres han posat pau xiulant una tècnica per cadascun. Al descans, 46-39 per al Barça.

Cory Higgins (14 punts) ha aparegut en un nou cop de gas del Barça en l'arrencada de la segona part (53-42, minut 23). "Alleyoop" de Calathes per Pau Gasol per fer aixecar de la cadira el públic del Palau. El grec (13 punts) i el català (15 punts) han destrossat l'anella rival. Els de Vidorreta han quedat clavats en atac (només han anotat 11 punts en el tercer quart) davant la defensa perfecta dels blaugranes especialment sobre l'MVP Shermadini. Els de Jasikevicius han trencat el matx molt ràpid (68-50, minut 30)

El Tenerife ha tornat a la càrrega aprofitant una mica de relaxament culer (72-60, minut 33). Una cistella més tir addicional del capità Pierre Oriola han fet despertar novament al Barça en un moment de dubte. A partir d'aquí tràmit per certificar el pas a la final (89-72), que començarà aquest diumenge al Wizink Center de Madrid. Un clàssic al millor de 3 partits per decidir el campió, i factor pista per als blancs.