El Barça guanya la Copa de la Reina amb un gol de Mariona en l'últim sospir de la pròrroga (1-0)

Un gol de Mariona Caldentey en el temps afegit dona la segona copa consecutiva a l'equip blaugrana davant l'Atlètic de Madrid

Àlex OlivaActualitzat

Un gol de Mariona Caldentey en l'últim segon del temps afegit de la pròrroga ha donat al Barça femení la segona Copa de la Reina consecutiva, la sisena de la seva història. La final davant l'Atlètic de Madrid ha estat plena de tensió i ocasions, però no s'ha resolt fins que Caldentey ha desfet el 0-0 en l'últim segon de la pròrroga, en un final que ha desfermat el deliri entre les jugadores blaugranes.

El Barça ha dominat la pilota a la primera meitat, tot i que les ocasions més clares les ha tingut l'Atlètic de Madrid al contraatac. Als 10 minuts de joc, Ludmila Da Silva ha posat a prova la portera blaugrana, Sandra Paños. Ángela Sosa també ha tingut una ocasió en el minut 16, però l'opció més clara de la primera meitat ha arribat al minut 19, en una contra de Sonia Bermúdez, que ha acabat amb una centrada perfecta a la que Ludmila no ha arribat per mil·límetres. A partir d'aquest moment, el Barça s'ha espolsat el domini de l'Atlètic de Madrid, ha dominat més la pilota i Alexia Putellas ha pogut fabricar dos bons xuts: un en el minut 26 que ha aturat la portera Lola Gallardo i un altre, poc abans del descans, que ha sortit alt.

Al segon temps, Tony Duggan ha tingut una oportunitat immillorable per obrir el marcador per al Barça. Ha recollit una pilota a prop de la frontal i s'ha quedat sola davant la portera rival, però l'un contra un l'ha resolt Lola Gallardo amb una aturada de mèrit. Tot seguit, l'ocasió ha estat per a l'Atlètic, amb una contra que Anne Kaci ha culminat amb un xut que ha fregat la porteria de Sandra Paños. A mesura que s'acostava el final del partit han aparegut les ocasions més clares del Barça. En el minut 80, Vicky Losada ha enviat una volea al travesser, quan la portera de l'Atlètic ja estava batuda; i en el 84, l'holandesa Lieke Martels s'ha inventat un xut enverinat que Lola Gallardo ha desviat per enviar-lo al travesser i a fora. Tot i això, el temps reglamentari ha acabat sense gols.

En la segona part de la pròrroga, el Barça hauria pogut emportar-se la final amb una rematada de cap de Patri Guijarro a l'àrea petita, però la pilota ha sortit fora per centímetres. A tres minuts per al final, una errada en la sortida de la pilota de la portera Lola Gallardo l'ha aprofitat la blaugrana Andressa Alves per robar la pilota i assistir Leke Martels, però l'holandesa, sola davant la porteria rival, ha enviat la pilota a fora. Quan tot indicava que la pròrroga acabaria sense gols i que la final s'hauria de decidir als penals, ha arribat el deliri. En l'últim minut del temps afegit, el Barça ha provat un últim contraatac. Lieke Martels ha penetrat per l'esquerra, ha centrat per a Natasa Andonova, que ha assistit a Mariona Caldentey, que entrava sola per la dreta. Caldentey ha batut Lola Gallardo i ha marcat un gol que val una copa.