Bàsquet

El Barça guanya el MoraBanc Andorra i recupera la Lliga Catalana (92-93)

Els blaugrana superen el MoraBanc Andorra gràcies a una cistella de Brandon Davies

Xevi BardoletActualitzat

El Barça afrontava la primera final del curs amb Heurtrel lesionat de llarga durada, Pangos acabat d'arribar del Mundial, vestit de carrer, i Higgins, un altre home que pot pujar la pilota, de baixa per una doble contusió en les semifinals contra el Joventut. El jove argentí Leandro Bolmaro, que avui fa 19 anys, ha començat més decidit que en els dos anteriors partits de pretemporada. L'equip de Pesic, però, tenia problemes des del 6,75, mentre que el MoraBanc Andorra estava molt fi en aquest aspecte.

La igualtat del primer període ha donat pas als millors minuts blaugranes en l'arrencada del segon. Bon joc col.lectiu, mobilitat, poc bot i un Mirotic absolutament desbocat en l'anotació: 17 punts en la primera meitat.

El Barça ha tingut 7 punts de renda que l'Andorra no ha trigat a eixugar perquè Diagne ha començat a fer-se gros sota el cèrcol. I, per desesperació de Pesic, els del principat han gaudit de moltes segones opcions per encistellar. Els atacs s'imposaven a les defenses i al descans dominaven els d'Ibon Navarro per 55 a 53.

Amb Bolmaro i Hanga com a bases, el Barça ha tingut problemes per aturar els elèctrics bases andorrans, sobretot Senglin, que ha posat l'Andorra amb 8 punts d'avantatge al tercer quart. Els blaugrana han vist que s'haurien d'arremangar si no volien veure com el MoraBanc s'emportava la segona lliga catalana consecutiva. I aquí ha tingut incidència un altre jugador del planter, Sergi Martínez, amb excel·lents minuts des de la posició d'aler. Encara millor ha estat Dejan Musli, l'altre cinc de l'Andorra, que ha anotat 12 punts gairebé consecutius.

Tot feia presagiar un final igualat i així ha estat. L'Andorra ha estat a prop d'emportar-se el segon títol seguit, però amb tres a sobre el Barça ha reaccionat. Amb un triplàs de Kuric, amb una polèmica antiesportiva que han xiulat a l'Andorra i amb una cistella de Brandon Davis a un segon i quartre dècimes pel final, que posava els seus un a sobre. En l'última acció del partit, Mirotic ha taponat Diagne i els blaugrana tornen a recuperar el títol que se'ls va escapar la temporada passada.

 

 


 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut