El campió deixa fora el Manresa de la final de la lliga catalana (67-64)

Xavi LorenteActualitzat

Només Dejan Todorovic, amb 7 punts per l'Andorra, i Juampi Vaulet, amb 6 punts pel Manresa, han mostrat encert en un primer quart de molts tirs errats pels dos equips (13-12, minut 10). L'argentí ha demostrat per què el Barça el va estar seguint la temporada passada.

Una altra de les novetats dels bagencs, el combo nord-americà Jordan Davis, ha aparegut en escena en el segon quart amb 7 punts consecutius. Els percentatges d'anotació han pujat en aquest període que s'ha mantingut molt igualat fins al descans. Mínima victòria andorrana a la mitja part (32-31).

La crisi de punts ha tornat al tercer quart. Frankie Ferrari ha tret el nas enmig del desencert general. L'Andorra, de fet, s'ha passat més de 6 minuts anotant només de tir lliure. Les defenses s'han imposat clarament als atacs. La grapa i el talent de Vaulet han donat el màxim avantatge al Manresa (43-49, minut 29). El cordovès ha firmat una de les jugades més espectaculars de la primera semifinal.

Els de Pedro Martínez han quedat encallats en els 49 punts i l'Andorra ho ha aprofitat per recuperar la iniciativa en el marcador. Un triple de Todorovic establia un parcial d'11 a 0 pels pirinencs (54-49, minut 36). Davis i Ferrari han trencat la inèrcia a cop de triples per tornar a empatar el matx a 58 (minut 37).

El campió, però, ha acabat enduent-se el bitllet per a la final després d'un desenllaç en què el Manresa ha estat a punt de forçar la pròrroga amb un Davis estel·lar (20 punts) que no ha pogut encistellar l'últim tir.