Les jugadores del Barça celebren el gol de Jennifer Hermoso que ha obert el marcador (Marta Pérez / EFE)
Lliga Iberdrola

El Barça goleja l'Athletic (4-0), però no tanca el partit fins a l'últim quart

Després de l'oferiment de la Pilota d'Or d'Alexia Putellas a l'afició d'un estadi Johan Cruyff gairebé ple, el Barça ha ofert l'enèsima exhibició de superioritat però, aquest cop, s'ha mostrat molt imprecís davant la porteria rival. Jennifer Hermoso ha resolt l'embús

Jordi SunyerActualitzat

No és difícil trobar exemples de celebracions prepartit seguides d'una decepció per al conjunt local. El Barça és tan superior als seus rivals de la Lliga Iberdrola que els partits acaben caient del seu costat inexorablement, com fruita madura; però avui, la notícia ha estat que tots els gols del campió europeu contra l'Athletic (4-0) han arribat a la segona meitat. El Barça ha jugat com sempre, acumulant una possessió al 75%, ubicant el joc a camp rival durant pràcticament tota la primera meitat i fent circular la pilota a gran velocitat. Però li ha faltat, com mai aquesta temporada, encert davant la porteria rival: fins ara, el primer gol més tardà de les de Jonathan Giráldez l'havia firmat Oshoala en un minut 35, i avui, han marxat a la mitja part amb la porteria a zero.

La gran protagonista de la matinal, Alexia Putellas, ha disposat de la primera ocasió clara als deu minuts, en un cop de cap des de la frontal de la petita, a centrada de Leila, desviat per una defensora; també ho ha intentat, minuts més tard, en un llançament de falta directa que ha marxat a l'esquerra de la porteria rival. Mariona Caldentey ha tingut bones opcions de rematada en un parell d'ocasions a l'interior de l'àrea, però o no ha col·locat bé els seus llançaments o ha vist com la defensa de l'Athletic, molt ben plantada, els bloquejava.

Ana-Maria Crnogorcevic lluita per una pilota amb la defensa basca Ainhoa Moraza (Marta Pérez / EFE)

La portera basca, Mariasun Quiñones, ha estat ràpida fins i tot en pilotes desviades, com una per Marta Torrejón (25') després d'un servei de Leila Ouahabi. Crnogorcevic, després d'una molt bona combinació local, s'ha plantat sola davant de Quiñones, però ha rematat al pal curt, que protegia bé la meta d'Hondarribia. Però han estat dues accions al tram final les que han manifestat de forma més clara l'emboirament blaugrana: una melé a l'interior de l'àrea petita amb fins a tres opcions de rematada, que ni Fridolina Rölfö, ni Mariona Caldentey, ni Jennifer Hermoso han sabut culminar, i un cop de cap de Marta Torrejón, en un córner picat per Alexia Putellas, que s'ha estavellat al travesser. Davant d'aquest escenari, l'Athletic ha cregut en la campanada i Lucía García, després d'una assistència d'Ane Azkona pel carril central, ha donat feina a Sandra Paños (34').

Davant d'escenaris similars, se sol insistir, també en la intimitat del vestidor, que el gol no pot trigar a arribar, i per fortuna de les blaugranes, el cadenat s'ha esmicolat en la primera acció de perill de la represa: una centrada de Marta Torrejón que Jennifer Hermoso ha rematat, de cap, ajustant l'esfèrica a la base del pal. Malgrat oferir una clara sensació de control, i més després del gol, el Barça s'ha bolcat a buscar la sentència, i Mariona Caldentey (52') i Patri Guijarro (55') han fet passar la pilota prop de la creueta amb dos xuts ben intencionats. Guijarro s'ha apuntat el segon travesser del partit amb una altra canonada des de la frontal, lleugerament desviada per Mariasun Quiñones (57'), i a Lieke Martens, que ha substituït Crnogorcevic, li han anul·lat el que hauria estat el seu quart gol consecutiu a l'Estadi Johan Cruyff en partit de Lliga.

El moment en què Jennifer Hermoso aconsegueix el segon gol blaugrana en el partit (Marta Pérez / EFE)

Però ha hagut de ser en una acció de rebots quan ha arribat la sentència blaugrana: Alexia Putellas ha picat una falta lateral, l'ha desviat Moraza, ha saltat Jenni Hermoso, l'esfèrica ha rebotat a l'esquena d'Ane Azkona i la mateixa davantera de Carabanchel ha aprofitat el rebuig (75'). El 3-0 definitiu, obra de la vallesana Claudia Pina mitjançant un batzac impossible per a Quiñones (87'), ha estat una mena de catarsi després d'un partit estrany, i amb l'Athletic resignat a no poder donar la sorpresa després d'haver-hi estat més a prop que qualsevol altre equip, Aitana Bonmatí ha firmat el pòquer en el temps afegit, sola davant de Quiñones després d'una assistència de Mariona. Disposar de les millors jugadores del planeta no exclou haver de suar les victòries més del compte.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut