Futbol

El Barça estudia la construcció d'un nou estadi, amb capacitat per a 110.000 espectadors

El Barcelona considera la idea de construir un nou estadi amb capacitat per a 110.000 espectadors, segons anuncia l'agència EFE. D'acord amb aquesta informació, el projecte es troba en una fase molt incipient i estaria finançat amb la publicitat gràcies a la col·laboració amb l'empresa MCM, que ja es va fer càrrec de la façana de la nova Masia. El nou Camp Nou estaria situat en uns terrenys pròxims a la Diagonal que actualment són propietat de la Universitat de Barcelona.

Actualitzat
L'ajuntament ho veu bé; la universitat, no

El projecte passa per construir un nou Camp Nou enganxat a l'avinguda Diagonal per albergar 110.000 espectadors. L'Ajuntament ja ha obert una sèrie d'opcions que implicarien una permuta de terrenys amb la Universitat de Barcelona. S'estudia la idea d'edificar un nou campus on hi ha en aquests moments l'estadi barcelonista i traslladar el recinte blaugrana a terrenys de propietat universitària. Una idea que l'ajuntament veu amb bons ulls i així ho ha manifestat l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que ha assegurat que "el que planteja el Barça en el moment actual és positiu, i podria generar una resposta positiva de tots els veïns de les Corts". Però qui no ho veu tan clar, per no dir gens, és la universitat, que no s'ha mostrat gaire predisposada a negociar el que considera una peça clau del seu patrimoni. En aquest sentit, el vicerector d'economia de la UB, Gonzalo Bernardos, ha indicat que "som una entitat que fa docència i recerca, i no fem urbanisme ni negocis immobiliaris. Per tant, això no va amb nosaltres".

El Barcelona treballa amb la idea d'impulsar aquest projecte o el de remodelació del Camp Nou, però l'antiguitat de l'estadi (24 de setembre del 1957), el cicle de vida del formigó i la nova normativa sobre aquest (Reial Decret 1247/2008) i sobre la instrucció del formigó estructural EHE-08, obre l'opció en el club a la gran obra, tot i que no compta amb un suport unànime en la directiva.

Finançat gràcies a les pantalles de LEDs gegants

L'empresa MCM (Muro Cortina Modular Group), que en el seu moment va desencallar les obres que estaven paralitzades a la Ciutat Esportiva amb la compra d'una parcel·la per 21,5 milions d'euros, i que es va fer càrrec de la construcció de la façana de la nova Masia, ha presentat un pla econòmic al club amb el qual el Barcelona podria finançar el nou Camp Nou.
L'empresa MCM va abonar 3,5 milions dels 12,5 que ha costat la nova Masia i està a l'espera que el club doni llum verda per a la col·locació de tecnologia LED, com si fos una segona pell, en dues de les façanes d'aquest recinte de joves valors. Amb aquest objectiu, que té un cost d'uns dos milions d'euros, la nova Masia comptarà amb dues pantalles gegants de LEDs d'uns 250 metres quadrats cadascuna des d'on el Barça podrà optimitzar publicitat dels seus patrocinadors i d'altres anunciants externs.

Malgrat que en aquests moments el Barcelona té a la taula un pla de patrocini de la nova Masia per part de l'empresa Cacaolat, adquirida recentment per Damm i Cobega, les opcions que se li presenten al club amb les dues pantalles de tecnologia LED són immenses, i no quedaria restringida només a aquest centre.

D'aquesta forma, el Camp Nou també es presenta com un potencial escenari per a la col·locació d'aquesta segona pell amb tecnologia LED, que permetria que la façana de l'estadi fos una gegantina pantalla publicitària amb la qual el club podria generar uns ingressos que ajudessin a finançar gairebé en la seva totalitat el nou estadi de futbol.

L'empresa MCM, que compta amb la patent de vint anys per a aquest tipus d'instal·lacions a les façanes amb tecnologia LED, pot explotar les cares de la nova Masia per als pròxims cinc anys, i, segons ha pogut saber EFE, transcorreguts aquests anys el Barcelona podria no renovar el contracte, però hauria d'estar-ne tres més sense poder explotar aquest model d'activitat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut