Jenni Hermoso remata a porteria en una de les accions ofensives del partit (@FCBarcelona_cat)

El Barça esquartera el Deportivo (9-0) amb un 'hat-trick' d'Alèxia Putellas

El conjunt de Lluís Cortés acumula 119 gols a la Lliga després d'un duel en què el Deportivo ha tingut la primera ocasió però en què les blaugranes no han tingut miraments. El Barça ha repetit la golejada més escandalosa de la temporada

Jordi SunyerActualitzat

Un miler d'espectadors, més Sandra Paños, han pogut tornar a presenciar a l'estadi de Johan Cruyff com el Barça femení abassegava un rival, en aquest cas el Deportivo de la Corunya (9-0), cuer de la categoria, castigat en la planificació de la temporada pel descens del primer equip masculí i que s'ha plantat a Sant Joan Despí amb sis jugadores del filial. En vint minuts, l'equip de Lluís Cortés ja ha marcat els dos primers gols necessaris per controlar el partit, tot i els intents a la contra d'un quadre gallec voluntariós però mancat totalment de grapa.

Tot i el triomf, gairebé rutinari, ha estat un duel que recordarà Vicky Losada, en esdevenir la segona jugadora amb més partits a l'equip blaugrana, superant Marta Unzué i només per sota de la blanenca Melanie Serrano. La primera protagonista amb la pilota en joc, amb tot, ha estat la veneçolana Michelle Romero, que ha culminat un contraatac deportivista en el minut 7 amb una rematada al lateral de la xarxa. Avís per a les de Lluís Cortés perquè mostressin de forma efectiva, i no només sobre el paper, la seva superioritat: dos minuts després, Mapi León ha rematat de volea una centrada de Losada i ha establert l'1 a 0 (9'). Esther Sullastres, portera del Deportivo filla de Torroella de Montgrí, s'ha pogut lluir en rematades d'Alèxia Putellas i Graham Hansen (11'), però s'ha mostrat impotent quan el Barça ha assolit la velocitat de creuer. Tampoc l'han ajudat les seves defensores, a la lluna de València en un servei de falta que ha acabat en gol en pròpia porta de Noelia Villegas (18'), i que l'han tornat a vendre en una altra rematada a la porta equivocada d'Iris Arnaiz (41').

Les jugadores del Barça celebren un dels nou gols que li han clavat al Deportivo (FC Barcelona)

Alèxia Putellas ha firmat un "hat-trick" per arribar a la quinzena de gols al campionat. El primer de tots, el més agraït a la vista, una mitja volta des del punt de penal, dirigida a l'escaire, després d'una volea de Graham Hansen (31'). Una intercepció després d'una mala sortida de la defensa gallega (33') i un cop de cap a centrada de Jenni Hermoso, ja a la segona meitat (57'), han permès a la molletenca rubricar un triplet que no aconseguia des de l'octubre del 2018. Les de Lluís Cortés han acabat d'estripar el Deportivo amb doblet de Jenni Hermoso (de cap, al 36', i de penal, al 90') i una acció d'oportunisme de Marta Torrejón, en una acció enrevessada a l'àrea corunyesa (45'), i han igualat, d'aquesta manera, la golejada més voluminosa de la campanya, els nou gols que li van endossar al Santa Teresa.