Bàsquet

El Barça arriba a un acord amb la Penya pel fitxatge de Ricky Rubio

Punt final al serial de l'estiu. El Barça i el DKV Joventut han arribat ja a un acord pel traspàs de Ricky Rubio, per qui el club blaugrana pagarà uns 3 milions 700 mil euros. Ricky signarà per a sis temporades, tot i que tindrà una clàusula de sortida que li permetrà abandonar el club al cap de dues temporades, en cas que el vingui a buscar algun equip de l'NBA. Amb la tranquil·litat de saber que el seu futur està resolt, Ricky ha jugat aquest dimecres a Saragossa amb la selecció espanyola un altre partit de preparació per a l'Europeu de Polònia. Espanya ha sumat una nova victòria, contra Israel.

Actualitzat
El serial de l'estiu al món del bàsquet ja ha arribat al final. Ricky Rubio vestirà la samarreta del Regal Barça, com a mínim, les dues temporades vinents. El català signarà un contracte de sis temporades, però si un cop finalitzada la segona vol marxar a l'NBA, haurà de pagar una clàusula de sortida, que faria que el club blaugrana recuperés part dels diners invertits. I en cap cas, Rubio mai podria marxar a cap altre club europeu.

Per tant, el Barça s'asseguraria poder comptar amb el base del Masnou, com a mínim, les dues temporades vinents. La Penya ha de donar l'OK definitiu a l'oferta blaugrana, que és una mica superior a la del Reial Madrid (al voltant dels 3 milions i mig d'euros). El jugador, que ja va explicar que el que volia era seguir jugant a Catalunya, tindria un sou d'estrella (uns 2 milions d'euros).

Un cop s'oficialitzi l'operació, s'acabarà el que ha estat el serial de l'estiu, que va començar amb l'elecció de Ricky Rubio en el número 5 del "draft" de l'NBA.

Una llarga història

Després de setmanes en punt mort, el seu fitxatge pel Barça es va desbloquejar dimarts després d'una nova conversa entre el cap de la secció blaugrana, Josep Cubells, i el president del Joventut, Jordi Villacampa, que va acceptar l'augment de l'oferta culer a 3 milions i 700 mil euros, traspàs rècord de l'ACB.

Després de ser triat amb el número 5 de l'últim "draft" per Minnesota, Rubio ja va veure inviable econòmicament pagar l'elevada clàusula de la Penya per fer el salt a la lliga nord-americana. Ricky, que va presentar i retirar una demanda contra el Joventut per aquesta clàusula, va apostar per continuar a Europa.

Tot i les ofertes més importants del Madrid i de clubs grecs, va prioritzar quedar-se a prop de casa en un equip amb aspiracions a tot com el Barça. Ricky, que va arribar a dir que continuaria a la Penya davant la negativa verd-i-negra a acceptar la proposta blaugrana, debutarà amb la samarreta blaugrana en la pròxima lliga catalana.

El Barça completa amb el galàctic català una plantilla de luxe al costat de Navarro, Mickeal i companyia, mentre que el Joventut, que se n'anava aquest dimecres cap a Ordino, es desprèn del seu millor home, probablement la millor solució després del mal ambient que s'havia creat entre el DKV i el jugador amb tot aquest serial.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut