Messi ha liderat la victòria del Barça contra el PSV al Camp Nou (Reuters)

El Barça arrenca la Champions amb una enganyosa golejada contra el PSV Eindhoven al Camp Nou (4-0)

Messi, amb un "hat-trick", i un Dembélé en estat de gràcia han castigat un PSV que ha plantat cara fins al minut 75, però s'ha acabat ensorrant tot i acabar amb superioritat numèrica per l'expulsió d'Umtiti

David CarballoActualitzat

En un horari poc habitual, les 18.55 hores de la tarda, i amb un ambient fred al Camp Nou, el Barça debutava a la Champions contra el PSV Eindhoven, teòricament el rival més feble del grup B. En un competició prioritària aquesta temporada, Valverde apostava d'inici pel teòric onze titular de gala, però l'arrencada blaugrana no convidava a l'optimisme. Finalment, el Barça ha tingut una estrena europea immillorable liderat per Messi, autor d'un "hat-trick", i de Dembélé, que ha fet el segon que ensorrava la resistència visitant.

El PSV de Mark Van Bommel, un equip jove i descarat, començava el duel sense complexos i posant en perill la porteria de Ter Stegen. Primer Pereiro i després Bergwjin donaven dos seriosos avisos en un primer quart d'hora de domini visitant. Al Barça li costava arrencar i trobar el ritme de joc adient davant un rival ben plantat i amb les idees clares. Però la resistència del PSV s'ha acabat quan Messi ha volgut.

Després d'una llarga cavalcada de Dembélé, que només ha pogut ser aturat amb una falta, el crac blaugrana ha inaugurat el marcador amb un magistral llançament de falta que ha netejat les teranyines de la porteria defensada per Zoet i ha confirmat que vol tornar a regnar a Europa, com va anunciar en el seu discurs al Trofeu Joan Gamper en la seva estrena com a primer capità. Ni Hirving Lozano, que s'havia posat per darrera de la tanca per evitar un xut ras, ha pogut evitar el golàs del 10 blaugrana, que fa de cada falta a la frontal una obra d'art. Fins al descans, el Barça portava el domini de forma estèril però ha estat el PSV qui avisava de nou amb un xut desviat de De Jong.

Dembélé i Messi castiguen el PSV

En la represa, el ritme del partit pujava en intensitat i el duel es trencava amb alternatives a les dues àrees. El Barça buscava un segon gol que deixés el matx vist per sentència i el PSV seguia plantant cara i estirant les línies a la recerca de l'empat en algun ràpid contraatac. La incertesa pel resultat s'ha esfumat en l'últim quart d'hora. Després d'un xut de Luis Suárez que topava amb el travesser, Dembélé culminava una gran jugada indiviual amb el 2 a 0 en el minut 75, el seu quart gol aquesta temporada. I només dos minuts més tard, Messi ensorrava les esperances holandeses amb el tercer.

L'única nota negativa pel Barça en el tram final ha estat l'expulsió d'Umtiti, que ha vist la segona groga per una falta sobre Lozano i es perdrà per sanció el segon partit de la fase de grups contra el Tottenham a Wembley. Tot i jugar en inferioritat numèrica, Messi ha arrodonit la victòria blaugrana amb el seu primer "hat-trick" europeu de la temporada. Un 4 a 0 que ha estat un càstig excessiu per al PSV i un resultat massa generós per un Barça que ha tornat a estar lluny del seu millor joc.

Així s'han narrat els àudios per Bernat Soler a la transmissió de Catalunya Ràdio de LaTdT: