Lewandowski celebrant un dels gols de la nit
Lewandowski celebrant un dels gols de la nit (EFE)
Champions League

El Barça goleja el Viktoria Pilsen (5-1) amb hat-trick d'un enorme Robert Lewandowski

Kessié i Ferran completen el primer triomf de la fase de grups de la Champions contra el rival més dèbil

Xavier LorenteActualitzat

El postpartit, a Esport3

Amb Lewandowski, aquest Barça és clarament un altre a Europa. El davanter polonès s'ha convertit en el gran protagonista de la golejada (5-1) en l'estrena de Champions al Camp Nou. El Viktoria Pilsen no ha estat en cap moment rival per a l'equip de Xavi Hernández, que ha aplicat les rotacions que havia promès. Sis titulars a Sevilla han quedat fora de la primera alineació europea: Eric Garcia, Araujo, Balde, Busquets, Gavi, i Raphinha. Xavi ha donat entrada a Alba, Christensen, Sergi Roberto, De Jong, Kessie i Ansu Fati. A la banqueta, nova suplència de Gerard Piqué.

S'ha reclamat un penal sobre Lewandowski al minut 2 per una caiguda del polonès a l'àrea txeca, però el VAR l'ha descartat. Dembélé ha connectat amb Lewy en el primer xut amb cert perill del Barça, però l'ha desviat un dels centrals rivals al minut 11. El Viktoria Pilsen només ha inquietat en contraatacs aïlalts, però sense arribar a xutar a porteria. El domini culer s'ha traduït en gol en un córner picat per Dembélé que Kounde ha tocat amb el cap per assistir Frank Kessie, que també amb el cap ha obert el marcador (1-0, minut 13). Ansu ha fregat el segon en una recuperació ràpida de Dembélé. El xut exterior de Fati ha sortit fora per molt poc al minut 18. Després d'una combinació entre Pedri i Lewandowski, Kessie ha tornat a tenir una oportunitat per eixamplar diferències.

De l'ensurt del "penal" al 3 a 1 del descans

Al minut 23 l'àrbitre Lawrence Visser ha xiulat penal de Christensen a Mosquera i tenia la targeta vermella a la mà per ensenyar-li al danès, que havia quedat estès a terra per l'acció, queixant-se d'un cop a la cara. A instàncies del VAR, el col·legiat belga ha rectificat en veure com clarament hi ha un cop de colze de Mosquera a Christensen previ al penal. El colombià ha vist la targeta groga.

Superat l'ensurt, Robert Lewandowski ha tornat a aparèixer per donar tranquil·litat a l'equip amb el seu primer gol de blaugrana a la Champions. Rep a la frontal i es gira per afusellar des de lluny la porteria del Pilsen (2-0, minut 34). Lewandowski i Pedri s'han associat en una de les millors jugades de la primera part, en què el canari gairebé marca el tercer. En ple passeig del Barça, Ansu també hauria pogut ampliar diferències. Del possible 3 a 0 s'ha passat al 2 a 1 en una centrada del Viktoria que ha rematat Jan Sykora al límit del descans (minut 43). Era el primer xut a porteria dels visitants. Encara ha tingut temps el Barça de deixar les coses al seu lloc. En el temps afegit, un Dembélé hiperactiu li ha posat en safata el gol a Lewandowski, que no ha perdonat amb el cap al segon pal (3-1, minut 45).

Reaparició de Piqué i hat-trick de Lewandowski

Gerard Piqué s'ha convertit en la gran novetat de la segona part. El capità del Barça ha sortit d'inici per jugar els seus primers minuts de la temporada. Jordi Alba ha posat una pilota perfecta a Ansu en els primers segons de la represa, però el davanter blaugrana no ha estat inspirat en la rematada sol davant el porter rival. Tomas Chory ha disposat d'una immensa ocasió davant Ter Stegen per reduir distàncies al minut 64, just abans que Ferran Torres substituís Ansu Fati. El valencià ha posat una gran passada a Lewandowski, que ha completat el seu particular hat-trick (4-1, minut 67) des de fora l'àrea. Ferran s'ha afegit a la festa amb una diana espectacular després de desmarcar-se i rebre una gran passada de Dembélé (5-1, minut 71). Memphis ha entrat en el lloc del francès i Gavi en el de Pedri. Poc després, Xavi ha fet debutar el jove Pablo Torre. Poca història més ha tingut el matx.